Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

O şoferiţă neatentă a ajuns cu maşina în şanţ


   O șoferiță neatentă a ajuns cu mașina într-un șanț, din cauza neatenției în conducere. Accidentul ru-tier s-a produs la sfârșitul săptămânii trecute, pe raza comunei Garoafa.
   Potrivit polițiștilor, Sanda Åž., de 36 de ani, din comuna Scheia, județul Suceava, aflată la volanul unui autoturism, a pierdut controlul asupra direcției de mers pe fondul nea-tenției și a ajuns cu mașina în șanț. În urma accidentului, Filica Åž., de 62 de ani, din județul Neamț, a fost rănită ușor. Victima a ajuns la spital pentru a primi îngrijiri medicale, iar pe numele șoferiței a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Totodată, ea a fost testată cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost negativ.
Dat fiind că în ultimele zile vremea a fost instabilă și va continua să fie la fel în zilele următoare, polițiștii îi sfătuiesc pe participanții la trafic să circule cu prudență.
   Potrivit oamenilor legii, precipitațiile influențează negativ desfășurarea traficului rutier, motiv pentru care ei îi sfătuiesc pe conducătorii auto să circule cu viteză redusă, să mărească distanța de siguranță în mers, să utilizeze luminile de întâlnire și să evite efectuarea manevrelor în trafic, respectiv depășiri, treceri de pe o bandă pe alta și altele fără să se asigure temeinic înainte. 
   În situația în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de ceilalți conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcției de mers.
   De aceea, se recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei permanent, mai ales în condiții de vreme nefavorabilă.
   Pietonii sunt rugați să circule numai pe tro-tuare, traversarea străzii să o facă prin locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de șoferi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?