Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Problemele sistemului sanitar, discutate la Focşani


   Problemele sistemului sanitar au fost discutate, ieri, la Teatrul Municipal „Maior Gh. Pastia” din Focșani. La eveniment au fost prezenți președintele Federației Sanitas, Leonard Bărăscu, vicepreședinții Cristina Iftimescu și Marius Sepi, reprezentanți ai consiliilor județene ale Sanitas din județele Vrancea, Buzău, Galați, Brăila, Tulcea și Constanța, dar și membri ai sindicatului. Invitați speciali la acest eveniment au fost deputatul PSD de Vrancea Angel Tîlvăr și medicul cardiolog Valentin Ochean, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență din Focșani.
   Sindicaliștii Sanitas au discutat mai multe aspecte din noua Lege a Sănătății, despre deblocarea posturilor din sistemul sanitar, cheltuielile de personal, dar și despre statutul spitalelor. „S-a discutat despre componența noii legi a Sănătății. Noi ne dorim ca aceasta să aibă un caracter social, iar spitalele să rămână instituții publice, pe care Statul Român să și le asume, în interesul pacienților. Au fost discutate și diferite probleme ale colegilor, care au fost făcute publice. De asemenea, am discutat și despre li-mitarea cheltuielilor de personal la 70%, dar și despre deblocarea posturilor”, ne-a precizat Claudiu Grosu, liderul Sanitas Vrancea.
   Deputatul social-democrat Angel Tîlvăr le-a promis sindica-liștilor că noul proiect legislativ al Sănătății va avea un caracter social, așa cum își doresc aceștia. Mai mult, parlamentarul a precizat că va ține cont și va face auzite doleanțele sindicaliștilor. „I-am asigurat de componenta socială, pe care noi o vom da proiectului Legii Sănătății. Întotdeauna am ținut și vom ține seama de punctele de vedere formulate de sindicate. Întotdeauna am conside-rat sindicatele un partener și nu un oponent , iar logica dialogului a fost de colaborare și nu de confruntare. Vom ține seama de discuțiile ce au avut loc pe parcursul zilei și, în măsura în care se poate, le vom propune din punct de vedere legislativ, dar cu siguranță ceea ce s-a auzit la Focșani se va face auzit și la nivelul departamentului de specialitate al Partidului Social Democrat central. Regret că cei din fosta pu-tere nu au fost prezenți, întrucât aveau ocazia să își prezinte rea-lizările și să dea ochii cu cei care, poate, și-au pierdut locurile de muncă sau care nu și-au putut face meseria așa cum trebuia din cauza «activității» Partidului Democrat Liberal și a acoliților acestuia”, ne-a declarat deputatul Angel Tîlvăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?