Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

O pasăre călătoare luată drept agent Mossad


   Panica a pus stăpânire pe locuitorii unui sat din Turcia, după ce un fermier local a descoperit pe proprietatea sa o pasăre moartă, care avea la picior un inel pe care era inscripționat cuvântul ‘Israel’. Sătenii s-au gândit că este vorba de un spion Mossad și au chemat poliția, întrucât au avut impresia că pasărea are nările neobișnuit de extinse și au considerat că ar putea ascunde un microdispozitiv electro-nic montat de serviciile secrete israeliene.
   Pasărea moartă a intrat pe mâna experților Ministerului turc al Agriculturii, care nu au găsit nimic suspect, de natură să adeverească suspiciunile de spionaj. După examinarea cu atenție a pasării cu creasta viu colorată, aceștia i-au asigurat pe locuitorii din Gaziantep că păsările sunt inelate pentru a se putea urmări calea migrației lor.
   Un purtător de cuvânt al ministerului citat i-a declarat co-respondentului BBC în Turcia că a fost nevoie de eforturi considerabile pentru a convinge sătenii și poliția locală că pasărea din specia Apiaster Merops nu reprezintă nicio amenințare la securitatea națională a Turciei. La un moment dat, cazul a intrat chiar în atenția Departamentului de combatere a terorismului din Turcia, iar presa turcă a făcut vâlvă în legătură cu noile metode de spionare ale Mossad.
   Societatea pentru protecția naturii din Israel a confirmat inelarea pasării acum patru ani în cadrul unei proceduri standard. ‘Autoritățile turce nu trebuie să-și facă griji, pasărea nu are nicio legătură cu Mossad’, a declarat Yoav Pearlman, de la Centrul israelian pentru monitorizarea păsărilor migratoare, subliniind că în nordul Israelului se află o populație importantă de Apiaster Merops, care în timpul migrării din Africa în Israel se opresc în Turcia, Rusia, unele țări din Europa de Sud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?