Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Patru ani de închisoare pentru turcul ţepar


   Goksel Suheyl Dunya, turcul acuzat că a înșelat o româncă și un italian cu câteva mii de euro, în urmă cu trei ani, a fost rejudecat la Focșani , fiind condamnat la aceeași pedeapsă, de patru ani. Potrivit sentinței, turcul a fost obligat la restituirea celor 3.900 de euro. În prezent, Dunya se află în arest pentru alte fapte similare. În primă instanță, magistratul l-a condamnat la 4 ani de închisoare, dar în recurs, la Curtea de Apel Galați, cauza a fost trimisă în rejudecare.
   Fapta pentru care turcul, domiciliat în Iași, a fost cercetat datează din 2009. Abia scăpase din închisoare. A venit în Vrancea și s-a interesat de închirierea unor spații comerciale. Le-a cunoscut astfel pe cele două victime, în Focșani, cărora le-a spus că este interesat de deschiderea unei afaceri și că deține importante sume de bani în bănci din Turcia și România. Femeia și prietenul său italian i-au oferit spre vânzare un imobil, casă și teren. Prețul a fost negociat la 375.000 de euro. Vânzarea urma să aibă loc în luna ianuarie 2009.
   Au marcat momentul cu o masă festivă, iar a doua zi, pentru că italianul nu avea valută schimbată pentru a plăti actele la notar, turcul le-a recomandat un schimb valutar foarte bun la Primăria Focșani. Ajunși la sediul instituției, turcul i-a spus gardianului că vrea să vorbească cu un funcționar. A luat cei 3.900 de euro de la italian, a intrat în Primărie, dar după cinci minute s-a întors și a susținut că nu l-a găsit. Dunya a precizat că va schimba banii la un prieten.
   De la Primărie, toți trei au plecat într-un club de pe strada Åžtefan cel Mare. Părțile vătămate au rămas în local, așteptându-l pe turc, care însă s-a făcut nevăzut. Au reclamat furtul la poliție, recunoscându-l pe turc din planșe.
   În fața anchetatorilor, Dunya a spus că vroia să cumpere imobilul, iar victimele i-au dat banii cu împrumut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?