Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Focşănenii vor locuinţe


   La audiențele susținute de viceprimarul Focșaniului, Bogdan Matișan, s-au prezentat, ieri, 16 persoane, majoritatea cu solicitări de acordare a unei locuințe, din fondul locativ de stat, ANL sau locuințe sociale.
Guvernarea PDL nu a mai aprobat niciun proiect de construire de locuințe în reședința județului Vrancea. La ora actuală, aproape 1.000 de focșăneni sunt înscriși pe liste pentru o locuință ANL. Reprezentanții Primăriei Focșani vor intensifica în perioada următoare demersurile pe lângă noul Guvern USL, pentru a se aproba documentația depusă deja la Ministerul Dezvoltării Regionale și pentru a se porni la construcția unor noi blocuri ANL în Focșani. „Din anul 2004 până acum nu s-a mai construit un bloc în Focșani. Vara aceasta vom actualiza documentația pe care am   depus-o la Ministerul Dezvoltării și încercăm să repornim construirea de locuințe. Este vorba despre 200 de unități locative, pe Strada Democrației”, a spus viceprimarul Bogdan Matișan.
   Mulți tineri care și-au depus dosarul pentru ANL au depășit vârsta limită de 35 de ani, una dintre condițiile esențiale, astfel încât au fost scoși de pe listă.
   Nici cei care speră la o locuință în chirie din fondul locativ de stat nu au mai multe șanse. În municipiul Focșani mai sunt în prezent 50-60 de locuințe în care locuiesc chiriași ce plătesc la stat. Pentru a prinde un astfel de apartament, focșănenii care au depus cereri la Primărie trebuie să aibă norocul ca cel care locuiește acolo să plece sau să nu își plătească chiria și să fie evacuat.
   La locuințele din fondul locativ de stat sunt înscrise pe lista de așteptare aproape 100 de persoane. Una dintre acestea s-a prezentat ieri în fața viceprimarului cu rugămintea de a primi o astfel de locuință. Femeia este divorțată, are doi copii și spune că stă într-un cămin de nefamiliști, unde condițiile nu sunt prea bune pentru creșterea unor copii. Focșăneanca spera să obțină o locuință din fondul locativ de stat, dar a aflat că șansele sunt mici, singurele disponibile în acest moment fiind câteva locuințe sociale.
Printr-un proiect de hotărâre aprobat în ședința Consiliului Local din 24 aprilie, s-a aprobat Lista de priorități pe anul 2012 pentru repartizarea locuințelor cu chirie din fondul locativ de stat. Comisia socială de la nivelul Primăriei a analizat 567 de dosare, din care 22 de dosare noi, depuse în decursul anului 2011 și 565 de dosare depuse în anii precedenți. Dintre acestea, 133 de dosare au fost admise, iar 434 respinse. Majoritatea solicitanților sunt persoane cu venituri reduse sau tineri, care nu își permit să își cumpere o locuință de pe piața liberă sau să plătească chirie unor particulari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?