Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Un avion britanic dispărut în 1942, găsit „practic intact’’ în deşertul egiptean


   Un avion al Royal Air Force (RAF) dispărut deasupra Egiptului în iunie 1942 a fost descoperit recent în deșertul din vestul țării, s-a aflat de pe lângă Ambasada britanică din Cairo. Aparatul, un avion de vânătoare de fa-bricație americană Kittyhawk P-40, a fost găsit în urmă cu câteva săptămâni în cursul unei misiuni de explorări miniere, a declarat atașatul militar al ambasadei, căpitanul Paul Collins, fără să indice localizarea exactă.
   Aparatul, care a efectuat în mod vădit o aterizare de urgență ‘’impecabilă’’, este ‘’practic intact’’ și într-o stare de conservare uimitoare, a precizat responsabilul menționat.
   Pilotul său, sergentul Dennis Copping, a părăsit probabil avionul luând cu el radioul, dar corpul lui n-a fost găsit. Au fost făcute demersuri pe lângă armata egipteană, responsabilă de zonă, pentru a efectua cercetări. ‘’Pilotul are probabil familia undeva. Trebuie rezolvată această problemă’’, a mai spus Collins.
În zonă au avut loc lupte dintre cele mai importante în timpul celui de-al doilea război mondial între forțele germane și cele britanice, îndeosebi la Tobruk (Libia) și El Alamein (Egipt).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?