Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

A fost descoperită o substanţă anti-îmbătrânire


   O adolescentă canadiană de 16 ani a descoperit o substanță antioxidantă care poate încetini îmbătrânirea, compusă din nanoparticule prezente în fibrele de lemn, au anunțat marți organizatorii unui concurs de biotehnologie pe care tânăra l-a câștigat. Janelle Tam, elevă de liceu la Waterloo, în Ontario, a primit premiul întâi, însoțit de un cec de 5.000 de dolari, la ediția 2012 a Sanofi BioGENEius Challenge, unde juriul este alcătuit din emineți cercetători de la Consiliul Național de Cercetări din Canada.
   Substanța creată de ea va putea fi folosită într-o bună zi pentru a îmbunătăți sănătatea și a încetini îmbătrânirea, pentru că neutralizează un număr de radicali liberi dăunători ce se găsesc în corpul uman. Particula, numită NCC (nanoceluloză cristalină), este prezentă în copaci.
   Janelle Tam, care a venit în Canada din Singapore acum cinci ani, este prima care a arătat că particula NCC este un puternic antioxidant, poate superior vitaminelor C sau E pentru că este mai stabil, iar acțiunea ei durează mai mult. Ea a reușit să-l asocieze chimic cu nanoparticule de carbon, rezultatul semănând la formă cu o minge de fotbal, motiv pentru care a primit numele de fotbalen. Acționează ‘ca un aspirator’, neutralizând radicalii liberi. NCC este netoxică, stabilă, solubilă în apă și regenerabilă pentru că provine de la copaci, spune tânăra cercetătoare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?