Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Fermierii pot obţine cotă de lapte din Rezerva Naţională


   Crescătorii de animale vrânceni vor putea solicita o cotă de lapte din Rezerva Națională, începând cu luna iunie. Au fost deja publicate în Monitorul Oficial, actele normative privind procedurile pentru obținerea acestei cote de către fermierii care au înființat o gospodărie agricolă și vor să își vândă produsele fie la piață, fie la un producător de brânzeturi.
   Potrivit conducerii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, producătorii de lapte vor putea depune cerere de acordare a unei cantități de cotă de lapte din Rezerva Națională în intervalele 1 iunie – 31 iulie și 1 octombrie – 30 noiembrie ale fiecărui an de cotă.
   Cei care vor să obțină cota de lapte trebuie să îndeplinească mai multe condiții. Astfel, aceștia au depășit cota individuală de lapte sau și-au început activitatea în timpul anului de cotă, dețin exploatații cu un efectiv minim de două capete vaci de lapte la sfârșitul anului de cotă sau la data solicitării. „Cantitatea minimă a cotei din re-zerva națională ce poate fi solicitată de către producători este de 1.000 de kg, iar cantitatea maximă este de 1.800.000 kg”, precizează conducerea APIA Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?