Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Cinci avocaţi, suspendaţi din Barou


   Cinci avocați din cadrul Baroului Vrancea  s-au ales cu sancțiunea suspendării dreptului de a profesa după ce au „uitat” să plătească timp de mai multe luni consecutiv contribuțiile către Casa de Asigurări de Sănătate a avocaților și cele către Baroul Vrancea.
   Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe a Consiliului Baroului Vrancea care a avut loc săptămâna trecută. „S-a pus în discuție suspendarea dreptului de a profesa a unor colegi pentru neplata contribuțiilor la Casa de Asigurări de Sănătate a avocaților și la Baroul Vrancea. Cel mai probabil, în cursul săptămânii se vor emite decizii și se vor comunica instanțelor și Parchetelor. Dacă vor plăti între timp, se va reveni asupra deciziei”, a declarat avocatul Codruț Balaș, prodecanul Baroului Vrancea.
   Potrivit reprezentanților Baroului Vrancea, cota către Barou reprezintă o sumă fixă, în timp ce contribuția la sănătate reprezintă zece procente din venitul brut lunar. Cel mai „uituc” dintre apărători nu a mai plătit contribuțiile de 36 de luni, iar cel care are de acoperit cea mai scurtă perioadă este în situația de a plăti pe șase luni din urmă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?