Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

VIDEO şi GALERIE FOTO: Bărbat tâlhărit şi aruncat DE VIU într-o fântână


  

 

   Crimă odioasă la Străoane! Un tânăr de 22 de ani și doi copii, de 14, respectiv 15 ani, au dat dovadă de un sadism rar întâlnit. Ei au tâlhărit un bărbat de 51 de ani, după care l-au aruncat într-o fântână. Cei trei au furat un telefon mobil și un portofel cu 100 de euro și 140 de lei, au precizat polițiștii. Pentru că bărbatul s-a prins de găleată, vrând să iasă, l-au lovit peste mâini, până ce omul a căzut în adâncul puțului. Victima, Marcel Zbîrciog, dispăruse de marți seara, iar cadavrul său a fost găsit sâmbătă. La o zi de la descoperirea cadavrului, anchetatorii au pus mâna pe principalii suspecți. Cătălin Andronache, de 22 de ani, fratele său Ciprian, de 15 ani, și George B., de 14 ani, au fost reținuți. Potrivit anchetatorilor, cei trei l-au urmărit pe Marcel Zbîrciog, după ce acesta a plecat dintr-un bar, unde jucase la aparatele de noroc și câștigase ceva bani. S-au ascuns după un copac, iar când Zbîrciog a ajuns în dreptul lor, Cătălin a sărit pe el și l-a strangulat, în timp ce minorii l-au buzunărit. „Autorii sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de Omor deosebit de grav și Tâlhărie”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ.

   Doi minori și un tânăr de 22 de ani, din comuna Străoane, sunt acuzați că au omorât un bărbat, după ce l-au tâlhărit. Modul în care i-au curmat victimei viața, i-a îngrozit pe localnici.
Sâmbătă, într-o fântână publică de pe raza comunei a fost descoperit cadavrul unui bărbat. A fost identificat în persoana lui Marcel Zbîrciog, în vârstă de 51 de ani, care dispăruse de acasă încă de marțea trecută. A fost căutat de rude mai multe zile la rând, iar sâmbătă s-a aflat și de ce dispăruse: fusese aruncat în fântână, de viu.
   Fața îi era lovită și umflată, iar la unul dintre brațe avea o fractură. Inițial, s-a crezut că omul a căzut în fântână din neatenție, căci ultima oară când a fost văzut era în stare de ebrietate. Anchetatorii au avut suspiciuni cu privire la cauza morții când au constatat că telefonul și portofelul cu bani ale victimei lipseau.
   Cadavrul a fost dus la Serviciul de Medicină Legală pentru necropsie, iar oamenii legii au continuat ancheta. Ieri, ei au aflat că un tânăr din comună vrea să vândă un telefon mobil. Comisarul șef Marian Cârjică, șeful Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ, împreună cu ai săi colegi, a intrat la bănuieli. În scurt timp i-au depistat pe principalii suspecți ai omorului, care într-un final au recunoscut fapta. Este vorba de Cătălin Andronache, de 22 de ani, fratele său Ciprian, de 15 ani, și George B., de 14 ani.

L-au aruncat în fântână de viu

   La reconstituire, Cătălin, care a fost capul răutății, a povestit cum l-a agresat pe Marcel Zbîrciog, în apropierea fântânii.
   Åžtiau că acesta câștigase ceva bani la jocurile de noroc. S-au ascuns după un copac și au așteptat ca omul să plece spre casă. Când într-un final Marcel Zbîrciog și-a făcut apariția, Cătălin a sărit la gâtul lui și l-a strangulat, iar cei doi minori l-au buzunărit. Amețit, Marcel le-a spus că vrea să se răcorească. Cei trei l-au cărat până la fântână și l-au aruncat înăuntru, spunându-i „Acum răcorește-te”.
   Disperat, Marcel Zbîrciog s-a apucat de găleată, dar nu a fost lăsat să iasă la suprafață. Tinerii l-au lovit peste mâini până când acesta nu s-a mai putut ține și a căzut în puțul adânc de 25 de metri. Cadavrul a stat în puț până sâmbătă, când a fost găsit de localnici. După ce au luat banii din portofel, autorii au aruncat documentele într-o altă fântână.

Primise bani de la soția plecată în Italia

   Marcel Zbîrciog a fost omorât pe 1 mai. Cu o zi înainte, el primise bani și un pachet de la soția sa, plecată la muncă în Italia. În seara zilei de 1 mai, victima și-a omorât timpul într-un bar din localitate, a jucat la păcănele, câștigând ceva bani, iar pe la ora 23.00, a plecat spre casă.  
   Primarul comunei Străoane, Vasile Zbîrciog, ne-a precizat că sâmbătă seara, principalul suspect a vrut să spargă un magazin, dar a fost surprins. „Bărbatul a fost tâlhărit și apoi aruncat în fântână. A vrut să se țină de găleată, dar nu a reușit, pentru că principalii suspecți l-au luat de picioare ți l-au împins. Fapta a fost comisă în seara zilei de 1 mai, între orele 23.00 – 24.00. I-au furat aproximativ 200 de euro, un telefon mobil ți portofelul. Documentele au fost găsite aruncate într-o altă fântână. Băiatul ăsta mai mare a mai fost condamnat pentru furt, s-a eliberat anul trecut. Chiar sâmbătă seara a vrut să mai spargă un magazin, dar a fost surprins”, a povestit primarul Vasile Zbîrciog.

„Era viu când i-au dat drumul”
 
   Cadavrul bărbatului a fost găsit de doi localnici, când au vrut să scoată apă din fântână. Pentru că găleata nu se umplea, cu ajutorul unor cârlige au explorat puțul. Imediat și-au dat seama că în fântână se află ceva de mari dimensiuni. „Femeia mea ia apă de aici și nu se mai lua apă în găleată. Mi-a spus să vin, să vedem ce este și aveam noi niște cârlige, pe care le-am băgat în fântână. L-am agățat cu cârligul. Ne-am dat seama și am chemat poliția. Au văzut că este un om, au chemat pompierii și  l-am scos. L-a omorât ăla care era legat la mâini și trecea pe aici și l-a dat în fântână. Cică era viu când i-au dat drumul. Doamne ferește de așa ceva. Å¢i-e și frică. Fântâna asta are 20 de metri. Nu a mai putut omul să mai iasă”, a povestit bărbatul care a găsit cadavrul.
   Un alt localnic ne-a spus că a asistat, sâmbătă, la derularea anchetei. Încă de atunci a bănuit că vecinul său nu a murit de moarte bună. „L-am văzut când l-au scos și era lovit. Nu avea cum să cadă, chiar dacă era băut. Ori nu a mai trecut pe aici și altădată când era beat? Se vedea că este altceva. Nu avea nimic la el, nici bani, nici telefon, nimic”, a povestit acesta.

Apa din fântână mirosea și făcea spume
 
   Oamenii din comună sunt îngroziți de cele întâmplate. Ieri, ei erau adunați cu zecile în jurul fântânii în care a fost aruncat Marcel Zbîrciog și discutau pe marginea subiectului. O bătrânică ne-a spus că o vecină de-a sa bănuia că în puț este ceva, căci atunci când a vrut să facă mâncare apa mirosea și făcea spume. „Am auzit ce s-a întâmplat și Doamne ferește de așa ceva. Cică l-au omorât pe un băiat și  l-au aruncat în fântână. Alaltăieri ( vineri – n.r.) a venit o vecină și mi-a spus că apa de la fântână nu este bună, că făcea spume când a pus să facă mâncare și că mirosea. Găleata nu mai scotea apă. S-a dus cu soțul să vadă ce este și a dat de el. A văzut că este ceva greu și când a dat să ridice găleata, a căzut. Cică ar fi unul de-a lui Găoază. El cică a mai furat. Doamne ferește de așa ceva, ți-e și frică. Este ăla care era legat”, a povestit Margareta Plețcan.
   Ieri, când principalul suspect a fost dus la locul faptei pentru reconstituire, oamenii s-au revoltat. Ne-au spus că ucigațul nu are ce căuta în comunitatea lor și că ar trebui împuțcat. „Ä‚sta trebuie împușcat. Cum să omori un om pentru nimica toată? Ce suflet poți să ai? Ä‚sta este mare țtrengar. A furat și a fost la închisoare. Nu trebuia să-i mai dea drumul de acolo, că uite ce a făcut. A omorât un om nevinovat, care nu a creat probleme nimănui”, a spus, revoltată, o altă localnică.

„Pe viață să le dea” 

   Oamenii spun că o faptă așa de odioasă nu a mai fost la ei în comună. „Mamă eu nu am mai auzit de așa ceva de când sunt eu și nu-s tânără. Cum să dai într-un om așa și să-l arunci în fântână. Ä‚știa trebuie spânzurați, că nu sunt oameni. Eu am auzit de marțea trecută că a dispărut, da’ nu ne-am gândit la așa ceva. El mai bea, dar nu era omul care să facă panaramă. Dacă bea ceva în plus, se ducea acasă liniștit, nu avea treabă cu nimeni. Când l-au scos, ne-am și speriat, că nu credeam că se poate așa ceva. L-au căutat prin buzunare și li s-a părut cam așa că nu avea nimic la el”, a precizat Margareta Plețcan.
   Cu toate că știa ce a făcut ți că oribila crimă a fost descoperită, Cătălin Andronache stătea liniștit, sâmbătă seara,  într-un bar din localitate și asculta tot ce  vorbeau oamenii despre moartea lui Marcel Zbîrciog. „Nenorocitul. Aseară (sâmbătă seara – n.r.) era la bar și asculta tot. Nu avea nicio treabă, deși știa că a fost găsit omul pe care  l-a omorât. Acuma mai vroia   să-i vândă și telefonul. Bine că  i-au prins pe nenorociții ăștia, că nu au ce căuta printre noi. Pe viață să le dea”, a spus un alt localnic, venit la locul odioasei crime.
   După reconstituire, Cătălin și cei doi copii care au luat parte la omor au ajuns la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru a le povesti și procurorilor ce, cum și de ce au făcut. Azi noapte, autorii au fost duși în fața judecătorului cu propunere de arestare preventivă.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?