Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Zeci de copii, diagnosticaţi cu enterocolită


   Mai mulți copii, din întreg județul, au fost tratați de medicii Secției de Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Focșani, în ultimele zile, după ce au acuzat vărsături, grețuri și febră. După mai multe investigații, pediatrii i-au diagnosticat cu enterocolită. Unii dintre ei au rămas internați, altora li s-a prescris tratament la domiciliu.
   Acest diagnostic este pus, deseori, vara. Însă, din cauza temperaturilor exterioare foarte ridicate pentru această perioadă, mulți copii s-au îmbolnăvit. Un medic pediatru din cadrul Spitalului Județean ne-a spus că foarte mulți copii sunt internați în spital, ei fiind diagnosticați cu enterocolită. „Pot spune că jumătate din internările pe care le-am făcut în Secția de Pediatrie, în ultima săptămână, au fost din cauza enterocolitei. Micuții prezintă vărsături, diaree, deshidratare, chiar și febră. De obicei, în această perioadă nu ne confruntăm cu astfel de cazuri, dar din cauza temperaturilor extrem de ridicate de afară, au început să se înmulțească cazurile. Virusul se transmite pe calea aerului. Multe dintre enterocolite sunt cauzate de rotavirus”, au spus reprezentanții Spitalului Județean.
   Pentru a preveni situațiile neplăcute, medicii pediatrii vin cu câteva sfaturi pentru părinți. Astfel, aceștia recomandă, în primul rând, o igienă riguroasă. „Pentru a preveni apariția acestei boli, recomand spălatul mâinilor cu apă și săpun înaintea oricărei mese, spălarea alimentelor, spălarea și dezinfectarea tacâmurilor și a  veselei. În situațiile în care copilul prezintă scaune moi, însoțite de greață, vărsături, dureri abdominale, febră, acesta trebuie adus de urgență la medic, care îi va prescrie tratament corespunzător și regim alimentar”, recomandă un medic pediatru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?