Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Elevii i-au vizitat pe bătrânii Căminului din Mărăşeşti


   Mai mulți elevi din Mărășești  i-au vizitat, ieri, pe bătrânii care locuiesc în Căminul pentru persoane vârstnice „O nouă șansă” din localitate. Activitatea se înscrie în cadrul miniproiectului „Sunteți în vârstă, dar nu sunteți singuri”, încheiat între Biserica cu hramul „Sfântul Gheorghe” din Mărășești și Căminul pentru persoane vârstnice „O nouă șansă” din aceeași localitate.
   Proiectul își propune ajutorarea bătrânilor, pentru a le arăta că nu sunt singuri, având în vedere că ar fi putut fi bunicii elevilor. După ce preotul paroh Costinel Voineag, alături de părintele protopop Daniel Mierloiu, au rostit gânduri frumoase bătrânilor, elevii i-au încântat pe aceștia cu cântece despre Învierea Domnului, aducând pe fețele bătrânilor lacrimi de bucurie.
   La sfârșitul activității, bătrânii au primit daruri din partea parohiei. „Ajutorarea și protejarea bătrânilor este o problemă care trebuie să intereseze pe toată lumea: adulți și copii. Activitatea desfășurată astăzi (ieri-n.r.) este o lecție de viață pentru toți. Elevii au văzut că pot dărui și pot aduce un strop de bucurie și un moment de fericire în ini¬ mile unor bătrâni, unii dintre aceștia plângând de bucurie de faptul că nu sunt uitați în aceste vremuri grele. Noi, profesorii, am învățat că putem avea mare încredere în mlădițele pe care le ocrotim”, au spus inițiatorii evenimentului.
   Activitatea de ieri a avut loc în cadrul proiectului „Hristos împărtășit copiilor”, proiect implementat de Patriarhia Română și desfășurat inclusiv la nivelul parohiei „Sfântul Gheorghe” din Mărășești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?