Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

GALERIE FOTO: ARR s-a mutat în chirie la Mălureanu


   Pedeliștii vrânceni au mai dat un tun, pe finalul mandatului Guvernului Ungureanu. Profitând de faptul că în instituții este degringoladă, pedelistul Nicu Tănase, în calitate de inspector șef în cadrul Autorității Rutiere Române (ARR), și-a permis să mute sediul filialei vrâncene la parterul unui bloc. Până aici nicio problemă, numai că spațiul respectiv este proprietatea unei societăți comerciale care aparține familiei lui Mugurel Mălureanu, nimeni altul decât colegul de partid al lui Tănase.

   Pedeliștii vrânceni nu s-au putut abține de la prăduirea bugetului de stat nici în al 12-lea ceas al guvernării lor. De data aceasta, a comis-o portocaliul Nicu Tănase, inspector șef în cadrul centralei ARR, președinte al PDL Focșani și consilier local. El nu a ezitat să-l îmbogățească pe colegul de partid Mugurel Mălureanu, de la firma căruia a închiriat un spațiu, în care a mutat sediul ARR Vrancea.  
   Până în urmă cu câteva săptămâni, sediul ARR Vrancea se afla în strada Bârsei din Focșani. Sediul respectiv i-a stat în gât lui Nicu Tănase, care a făcut în așa fel încât să-l mute în strada Vîlcele, într-un imobil situat la parterul unui bloc, proprietatea societății Palcom Internațional Focșani, firmă deți-nută de familia colegului de partid Mugurel Mălureanu.
   Directorul adjunct al ARR, Andrei Căpraru, spune că nu știe prea multe despre „afacere”, el susținând că de aceasta s-a ocupat pedelistul Tănase. „Nu știu detalii pentru că de toată mutarea s-a ocupat inspectorul șef Nicu Tănase”, ne-a declarat Andrei Căpraru, șeful lui Tănase. 
   Contactat telefonic, Tănase a mințit cu nerușinare, spunând că nu el s-a ocupat de mutare. „Nu m-am ocupat eu personal de această mutare. S-a ocupat compartimentul administrativ”, a mințit Nicu Tănase.
   Cu toate acestea, pedelistul, ajuns inspector șef la ARR prin combinații politice, ori nu pe bază de competențe, știe unde este sediul cel nou, dar și că „e în regulă”. Nu-și aduce însă aminte al cui este spațiul respectiv. „Nu știu al cui este spațiul nou. E pe Longinescu, în capăt, spre strada Vâlcele. E în regulă spațiul. Poate fi oricine (n.r. proprietarul), nu mă interesează. Dacă îndeplinește condițiile financiare și de amenajare e în regulă”, s-a dat de gol Tănase. 

Prețul, ținut la secret
 
   Contactat, nici Florin Mălureanu, tatăl lui Mugurel, nu ne-a dat prea multe detalii. Familia Mălureanu deține SC Palcom Internațional Focșani, înființată în anul 2000, so-cietate care, potrivit scriptelor Primăriei Focșani, deține spațiul din Vâlcele nr.  7. A recunoscut că spațiul îi aparține și că l-a închiriat ARR. „Nu pot să vă spun prețul pentru care am închiriat. E vorba despre 125-130 de metri pătrați în strada Vâlcele 7”, ne-a declarat Florin Mălureanu.
   Referentul cu atribuții de șef agenție ARR Vrancea, Valerica Mărăscu, știe doar că s-au mutat de la 1 mai. Nu cunoaște și motivul. „Eu nu știu de ce ne-am mutat. Probabil că dincolo era spațiul prea mare pentru nevoile noastre. Conducerea ARR (centrală-n.r.) s-a ocupat de negociere și de la 1 mai   ne-am mutat în noul sediu”, ne-a declarat aceasta.
   La noul sediu, angajații ARR Vrancea eliberează licențe de transport contra cost, copii conforme și atestate pentru conducătorii auto, atestate taxi și cartele tahograf. Cu toate că Tănase susține că au mai rămas doar trei angajați, numărul calculatoarelor din noul sediu era, ieri, mult mai mare, semn că aceștia lucrează la mai multe calculatoare simultan. 
   La începutul lunii decembrie 2011, din ARR și RAR s-a format un inspectorat, care a preluat atribuțiile de control în trafic de la cele două organisme. Noul corp de control se numește Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), care are atribuții la nivel regional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?