Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

VIDEO şi GALERIE FOTO: Vrâncenii au luat cu asalt Crângul, de Ziua Muncii


  

 

Vrâncenii au fost în Crângul Petrești de Ziua Muncii, participând la petrecerea organizată de președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan. Au cântat Clejanii, Laura Lavric, Celia, Ro-Mania, Å¢ara Vrancei și Daggu Project. Adulții s-au simțit bine la iarbă verde, au mâncat mici și au băut bere, iar cei mici s-au dat în tiribombe și s-au îndulcit cu vată pe băț. „De Ziua Muncii, transmitem vrâncenilor să se odihnească, să se distreze. Vom veni ori de câte ori suntem invitați. Suntem bucuroși că lumea reacționează atât de bine la muzică live, așa ne respectăm”, au transmis Ioniță și Viorica de la Clejani. 

   Vrâncenii au petrecut, ieri, în Crângul Petrești, cu ocazia tradiționalei petreceri organizate de Ziua Internațională a Muncii de către președintele Partidului Social Democrat (PSD) Vrancea, Marian Oprișan. Ei s-au bucurat de vremea frumoasă și însorită, s-au plimbat pe aleile din Crâng, au mâncat mici și au asistat la un spectacol special. Au dat mâna cu primarul municipiului Focșani, Decebal Bacinschi, viceprimarul Bogdan Matișan și vicepreședintele Consiliului Județean, Dragoș Bîrlădeanu, care au fost în Crâng, în mijlocul oamenilor. Sub sloganul „1 Mai nou”, petrecerea câmpenească a fost pe placul tuturor celor care au ieșit din case la iarbă verde, în aer liber, împreună cu membrii familiilor lor și prietenii, pentru a se relaxa. „Sărbătoarea de astăzi este organizată sub moto-ul «1 Mai nou», ceea ce înseamnă « un nou 1 Mai», dar și  un guvern nou, sub care sperăm că vom duce o viață mai bună. Veche a rămas doar dragostea președintelui Marian Oprișan pentru vrâncenii săi. Sperăm să vă simțiți minunat, cu mu-zică bună și o atmosferă pe măsură”, a transmis prezentatorul spectacolului, nimeni altul decât Octavian Ursulescu, chiar la debutul manifestărilor. Treptat, Crângul a prins viață: grătarele încinse sfârâiau, încărcate fiind cu mici și cârnați, berea a răcorit setea celor prezenți, iar copiii s-au delectat cu jocuri cu premii, s-au dat în tiribombe și s-au îndulcit cu vată de zahăr sau mere glazurate.
   Celor prezenți le-au fost împărțite baloane roșii și albe, din partea membrilor PSD Vrancea. „Este foarte bine, ambianță, muzică bună. Azi, de Ziua Muncii, ne respectăm și noi, ne relaxăm, ne simțim bine. Am luat o berică, semințe și un mic, cât ne putem permite. Am venit împreună cu soția și nepoțica, suntem localnici”, a mărturisit Mărgărit Manta, din Petrești, care este pensionar.
  La spectacol au asistat mulți focșăneni, care au preferat să-și petreacă ziua în aer liber. „Am venit la spectacol, este foarte frumos. Am venit și la aer curat, la iarbă verde și pentru acest spectacol. Ne simțim bine”, ne-a spus Ioana Caramela, o pensionară din Focșani. „Este bine, am venit să ieșim un pic la aer curat, să bem o bere, să mâncăm un mic. Åži în anii trecuți am venit, a fost frumos. Am vrea să îi vedem pe Clejani”, a completat Gelu, din Focșani. „Am ieșit la plimbare, este frumos afară. Ne distrăm și noi puțin, ca orice român de 1 Mai. Am fost și în anii trecuți și a fost frumos, ne-am simțit foarte bine”, a precizat Bogdan Aurel, din Focșani.

„De Ziua Muncii să vă dea Dumnezeu multă sănătate!”

   Åži artiștii care au cântat pentru vrânceni de 1 Mai s-au simțit bine la petrecerea câmpenească din Crângul Petrești. Ca de fiecare dată, ei au apreciat publicul local.
   Spectacolul a început cu un recital de muzică populară, susținut de Ansamblul Folcloric „Å¢ara Vrancei”, apoi pe scenă a urcat Laura Lavric. Artista ne-a declarat că au trecut mai mult de 20 de ani de când cântă cu plăcere pentru publicul vrâncean. Ea le-a transmis tuturor vrâncenilor, inclusiv conducătorilor județului, multă sănătate și putere de muncă. „M-am simțit foarte bine. A fost un public extraordinar, oameni cuminți. Chiar dacă este zonă viticolă, nu am văzut pe nimeni beat, sunt oameni gospodari, asta au dovedit și prin satele minunate prin care colind eu, prin județul Vrancea. Îi iubesc foarte mult. Acest Ansamblu, «Ţara Vrancei», păstrează specificul zonei folclorice. Îmi place foarte mult. Tuturor celor care conduc acest județ le doresc sănătate multă și mulțumim că au grijă de folclorul nostru, să îl țină viu, pentru că este cartea noastră de identitate. Cred că sunt peste 20 de ani de când vin în Vrancea. De Ziua Muncii, să vă dea Dumnezeu multă sănătate, să puteți munci, să ajungeți până la 120 de ani!”, le-a declarat Laura Lavric tuturor vrâncenilor. 
   Pe scena amenajată în Crângul Petrești au mai urcat și trupele Ro-Mania, Daggu Project, apoi Celia. „M-am simțit foarte bine. Este foarte cald, noi fiind îmbrăcați în negru, a fost destul de complicat, dar în rest a fost totul foarte bine. Am mai fost o dată în Focșani în concert, acum trei ani. Mesajul meu pentru vrânceni este: fie ca iubirea să vă umple sufletele, să aveți parte de tot ceea ce vă lipsește și vă sărut!”, le-a transmis artista vrâncenilor.
  Taraful din Clejani a încheiat spectacolul de Ziua Muncii, aceștia fiind cei mai așteptați artiști. „Ca de fiecare dată, ne bucurăm nespus că muzica noastră este apreciată și că oamenii vin și a fost lume multă. A fost foarte bine, foarte frumos. Este a treia oară când venim în această locație, dar am fost în mai multe spectacole în Vrancea. De Ziua Muncii, transmitem vrâncenilor să se odihnească, să se distreze. Vom veni ori de câte ori suntem invitați. Suntem bucuroși că lumea reacționează atât de bine la muzică live, așa ne respectăm”, ne-au spus Ioniță și Viorica de la Clejani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?