Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Minivacanţa elevilor şi a profesorilor s-a încheiat


   Elevii și preșcolarii revin la cursuri după o minivacanță de 4 zile, acordată cu prilejul zilei de 1 mai. Fiecare unitate de învățământ va hotărî cum va fi recuperată materia pierdută în data de 30 aprilie.
Potrivit celor din conducerea Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ) Vrancea, profesorii vor trebui să parcurgă in-tegral materia, până la sfârșitul anului școlar, iar pentru a se asigura de acest lucru, inspectorii școlari vor face acțiuni de monitorizare în școli. Recuperarea integrală și cu rigurozitate a materiei este cu atât mai importantă cu cât atât Examenele Naționale pentru elevii de clasa a VIII-a cât și examenul de Bacalaureat, pentru cei de clasele a XII-a și a XIII-a, bat la ușă.
   Potrivit calendarului oficial stabilit de Ministerul Educației, înscrierile elevilor de clasa a VIII-a în vederea participării la examenele de Evaluare Națională vor avea loc în perioada 18 – 20 iunie. În data de 25 iunie vor susține proba scrisă la Limba și Literatura Română, iar proba scrisă la matema-tică se va susține în data de 27 iunie.
   De asemenea, elevii de clasa a XII-a se vor putea înscrie în vederea susținerii exa-menului de Bacalaureat în intervalul 28 – 30 mai. Practic, în mai puțin de o lună vor susține cel mai important examen din viața lor, astfel că recuperarea materiei este vitală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?