Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Ultima zi pentru validarea dosarelor


   Profesorii care s-au înregistrat în vederea participării la concursul  pentru ocuparea posturilor libere din sistemul educațional, își mai pot valida înscrierea doar în cursul zilei de astăzi. Nevalidarea dosarelor atrage după sine anularea înscrierii la concurs.
   Luni va fi publicată lista candidaților înscriși și graficul privind  susținerea probelor practice și a inspecțiilor la clasă, care vor fi efectuate în perioada 2 mai  – 8 iunie. Calendarul stabilit pentru ocuparea posturilor didactice prevede ca examenele scrise să se desfășoare la data de 2 august, iar pe 6 august să fie afișate primele rezultate. Profesorii nemulțumiți de notele obținute vor putea depune contestații, urmând ca rezultatele finale să fie afișate pe data de 9 august.
   Etapa I de repartizare a profesorilor pe catedre se va face în ședință publică la nivelul centrului de concurs stabilit sau al unității de învățământ, media minimă de admitere a candidaților pe post fiind 7. În perioada 10 – 13 august se va reactualiza și afișa lista posturilor didactice și a catedrelor rămase vacante pentru angajare, pe o perioadă determinată.
   Cea de-a II-a etapă de repartizare le este rezervată candidaților care au obținut cel puțin media 5 la examenul pentru ocuparea posturilor didactice. Repartizarea candidaților se va face, de asemenea, în ședință publică, în limita locurilor rămase vacante în urma finalizării primei etape. Etapa a III-a a repartizării cadrelor didactice se va face în ședință publică, la data de 22 august.
   Tematica de concurs este afișată pe pagina web a Ministerului Educației. Potrivit metodologiei de desfășurare a concursului, Inspectoratul Åžcolar, prin comisia județeană de mobilitate, monitorizează concursurile  pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacantate pe parcursul anului școlar 2011-2012, în unitățile de învățământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?