Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

VIDEO şi GALERIE FOTO: Exerciţii demonstrative şi ceremonial militar de „Ziua Forţelor Terestre“


  

 

   Militarii Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza” au sărbătorit, ieri, „Ziua Forțelor Te-restre” prin organizarea „Zilei Porților Deschise” la sediul unității, din Bulevardul București. Patronul spiritual al militarilor este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Purtătorul de Biruință.
   Activitățile au debutat la ora 10.00, cu un ceremonial militar, urmat de prezentarea a două exerciții demonstrative organizate și executate de militarii Batalionului 81 LAROM și ai Batalionului 84 Asigurare Date. În încheierea programului, publicul a putut vizita sala tradițiilor brigăzii.
   În cadrul manifestărilor, mai mulți militari au primit diplome pentru că au fost cei mai buni la competițiile sportive organizate cu ocazia acestei zile. Alții au primit embleme pentru modul în care și-au desfășurat activitatea în perioada căderilor masive de zăpadă din ianuarie și februarie. Printre aceștia s-a numărat și locotenent-colonel Cornel Onea, care a primit „Emblema de Merit” pentru acțiuni umanitare clasa a III-a. Totodată, alți doi militari au primit titlul „Militar Veteran” pentru participarea la misiuni în străinătate.
   După ceremonialul militar, prichindei de la mai multe grădinițe din Focșani, însoțiți de doamnele educatoare, au asistat la cele două exerciții demonstrative organizate și executate de militarii Batalionului 81 LAROM și ai Batalionului 84 Asigurare Date. Micuții au fost foarte încântați de ceea ce au văzut și au promis că vor mai veni și cu alte ocazii.
   Militarii Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza” vor pleca într-o nouă misiune în Afganistan. Aceștia se pregătesc intens să facă față misiunii pe care o vor desfășura timp de șase luni.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?