Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Indonezia: Un fumător înrăit în vârstă de 8 ani s-a lăsat de fumat


   Un băiat indonezian de 8 ani, care fuma câte 25 de țigări pe zi de când avea 4 ani, s-a lăsat de fumat la câteva săptămâni după ce a început cura de dexintoxicare, a anunțat joi un oficial de la serviciul de protecție a copilului.
   Băiatul, despre care se știe că se numește Ilham, a plecat la jumătatea lunii martie din satul său, Sukabumi (vestul insulei Java), și a venit la Jakarta ca să primească îngrijiri de specialitate. Ilham s-a îngrășat cu 2 kg într-o lună. ‘S-a lăsat de fumat, dar există riscul să se apuce din nou dacă mediul familial nu-l ajută să rămână nefumător’, a declarat presei președintele Comisiei pentru protecția copilului.
   Tatăl băiatului, și el fumător înrăit, s-a lăsat de fumat acum o lună. Părinții copilului au cerut ajutorul serviciilor sociale când copilul ajunsese de necontrolat, spărgând geamuri și diverse obiecte când nu avea țigări. ‘Acum este mai liniștit. Părinții îl pot lua la plimbare sau citi o carte cu el’, adaugă președintele Comisiei pentru protecția copilului.
   Cazul lui Ilham ilustrează tabagismul grav care afectează țara aflată pe locul al patrulea în lume ca număr de locuitori, îndeosebi pe copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?