Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

„Ciobălău“ a ajuns iar prefect


   Åžefii deconcentratelor și primarii pedeliști au absentat în masă de la învestirea noului prefect de către ministrul Administrației și Internelor, Gabriel Berca. Doar trei primari au ajuns la întâlnirea organizată în sala mică de la Prefectură în timp ce câțiva șefi de deconcentrate, precum Direcția Agricolă sau Direcția Sanitar Veterinară, au preferat să trimită oameni de pe funcții de execuție pentru a ocupa scaunele la ceremonie. Ceremonia a fost scurtă, iar ministrul Berca s-a asigurat că nu vor vorbi și ceilalți participanți la învestire. Mai mult, i-a ținut în picioare aproape un sfert de oră probabil pentru a fi sigur că nu zăbovește prea mult la Focșani.
   Recunoscut pentru limbajul trivial folosit în relația cu autoritățile locale care nu i se ploconesc, noul prefect, Dragoș Mircea, a fost sfătuit de ministrul Berca să păstreze statutul Prefecturii cu „demnitate și onoare”.
   Cuvinte mari exprimate de oficialul Guvernului, atât timp cât noul prefect se ocupă de „ace, brice și carice”. „Jur să respect Constituția, drepturile și libertățile fundamentale ale omului, să aplic în mod corect și fără părtinire legile țării, să îndeplinesc conștiincios îndatoririle ce îmi revin în funcția publică în care am fost numit, să păstrez secretul profesional și să respect normele de conduită profesională și civică”, a afirmat noul prefect. Acestea reprezintă doar cuvinte pe o hârtie pentru un prefect care nu mai departe decât acum două zile a încercat să îi determine pe șeful STS Vrancea și pe ceilalți membri ai Comisiei tehnice județene pentru organizarea alegerilor locale să stabilească un alt sediu al Biroului Electoral de Circumscripție Vrancea decât cel hotărât de magistrați, respectiv la Consiliul Județean. Propunerea însă nu a avut niciun succes pentru că niciun membru al comisiei nu a riscat să comită o ilegalitate și să nu respecte o hotărâre judecătorească.
Un jurământ care nu are mari șanse să fie respectat de un prefect care s-a remarcat mai ales prin înjurăturile și miștourile vulgare din ședințele organizate la Prefectură. Sunt de notorietate spectacolele gratuite oferite la ședințele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) din perioada lunii februarie. Înjurăturile celui care ar trebui să fie un exemplu pentru comunitate se auzeau în tot Palatul Administrativ. „Te bag în p…a mă-tii”, a strigat subprefectul din pragul ușii sălii de ședințe aflată la parterul Prefecturii.
   De altfel, în urmă cu șase ani, Dragoș Mircea s-a remarcat prin înjurăturile adresate unui primar social democrat din Vrancea.
   Din vocabularul prefectului nu au lipsit expresiile: „Te f_t în gură de ciobălău. Bă, îți dau m_ _e, ciobălăule”. Deși a fost anchetat de inspectorii Corpului de Control al Ministerului Administrației și Internelor, aceștia nu au putut stabili dacă a avut loc „un dialog ireverențios”. Nici nu aveau cum, nefiind audiat niciun martor al incidentului.
   Raportul întocmit de Corpul de Control a fost mai mult o formalitate pentru a proteja unul din subordonații guvernului portoca-liu de la acea dată.
   Pe de altă parte, în primul comunicat de presă pe care l-a semnat în calitate de prefect, încearcă să dezmintă informațiile potrivit cărora judecătoarea Frăsina Mihalache și-a dat demisia din funcția de președinte al Biroului Electoral Județean, din cauza presiunilor făcute asupra sa de Dragoș Mircea. Mai mult acesta afirmă că respectă toți magistrații. Numai că tocmai încrâncenarea cu care încearcă să mute sediul BEJ de la Consiliul Județean la Direcția de Finanțe arată că îi lipsește încrederea în ma-gistrați. O altă acțiune care demonstrează lipsa de încredere în magistrați este și recursul inițiat de Prefectură, la ordonanța preșe-dințială, care stabilește sediul BEJ la Consiliul Județean.
   Jurământul depus ieri reprezintă, așadar, doar vorbe în vânt pentru fostul patron de casă de schimb valutar, ajuns prefect de câteva ori, ginere al lui Neculai Å¢uțoi, afaceristul implicat în tunul imobiliar cu terenurile de la Pomicola.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?