Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Candidaturile lui Oprişan şi Bacinschi, validate de PSD


   Comitetul Național Executiv al Partidului Social Democrat a validat lista candidaților USL, membri ai PSD, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean și primar de municipiu.
   Marian Oprișan este candidatul USL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea, iar Decebal Bacinschi este candidatul pentru funcția de primar al municipiului Focșani.
   Marian Oprișan s-a născut în 1965, la Focșani. Aici a copilărit, aici și-a întemeiat familia și tot aici și-a început cariera politică, la vârsta de 19 ani. În plan familial, se mândrește cu fiica sa Mădălina, în prezent studentă. În plan profesional, nu s-a mulțumit cu lipit afișe, după cum spune chiar el, ci a luptat pentru a ajunge un politician de top. Åži i-a reușit.
   A urcat treptat în ierarhia politică, până la funcția de președinte al PSD Vrancea, funcție pe care o deține din 1993, iar pe 20 februarie 2010 a fost ales vicepreședinte al PSD România. A fost ales vicepreședinte al Consiliului Județean, iar în anul 2000, președinte al acestei instituții.
   A fost alături de cetățenii județului în vremuri de criză, când apele au potopit Vrancea și când ninsorile au izolat județul, a intervenit pe lângă autoritățile centrale și a cerut sprijinul Comunității europene. S-a luptat pentru ca Vrancea să primească mai multe fonduri astfel încât vrâncenilor să nu le lipsească alimentarea cu apă, cu gaze naturale, curent electric, să beneficieze de drumuri reabilitate, canalizare, un mediu mai curat, instituții de cultură accesibile tuturor. A făcut o prioritate din construcția sau reabilitarea bisericilor și mănăstirilor, fiind cel căruia i se datorează ridicarea Catedralei Ortodoxe din Focșani. De numele său se leagă cele mai multe proiecte de investiții derulate vreodată în Vrancea. În prezent, administrația județeană, condusă de Oprișan, aplică proiecte cu finanțare europeană în valoare de 260 milioane euro, adică peste 10 mii de miliarde de lei vechi.
   Decebal Gabriel Bacinschi s-a născut la Mărășești în 1947, este căsătorit și are un copil. De profesie inginer constructor, Bacinschi este primar al municipiului Focșani din anul 2000, atunci când a candidat pentru prima dată pe listele social democraților. Consideră că „avem datoria cetățenească de a fi uniți și solidari în realizarea generosului proiect de ridicare a municipiului Focșani la rangul de oraș european, prosper și civilizat”. Pe lista de realizări a primarului Bacinschi se află construcția de locuințe ANL, reabilitarea sistemului de canalizare și alimentare cu apă, reabilitarea sistemului de termoficare, reabilitarea ansamblului arhitectonic Piața Unirii, punerea în funcțiune a stației de sortare a deșeurilor și montarea de pubele de colectare selectivă a deșeurilor, etc.
   Primarul își dorește ca Focșaniul „să fie un loc atractiv, sigur, sănătos în care să trăiești, să muncești, să investești sau să vii ca turist și în care toți oamenii să își poată realiza pe deplin potențialul”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?