Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Sute de profesori vor gradație de merit


   Peste 300 cadre didactice și-au depus dosarele, în acest an, în  vederea obținerii gradației de merit. Dosarele vor fi evaluate în perioada 12-20 aprilie, de către inspectorii de specialitate din cadrul Inspectoratului Școlar Județean și de membrii Consiliul Consultativ. Verificarea dosarelor de membrii comisiei de coordonare a concursului în vederea acordării gradației de merit, se va face în perioada 25 aprilie – 4 mai.
   Dosarele vor mai fi supuse unei evaluări în perioada 25 aprilie – 5 mai, ce se va realiza în prezența liderilor de sindicat și a inspectorului de specialitate, în vederea eliminării oricărei suspiciuni și a unei eventuale refaceri a punctajelor.
   Aprobarea listei cuprinzând punctajele acordate în urma evaluării de către Consiliul de Administrație al Inspectoratului Åžcolar Județean, se va face în perioada 8 – 11 mai, urmând ca în data de 14 mai să fie afișată, la avizierul Inspectoratului, lista cu punctajele acordate. Dascălii nemulțumiți de punctajul obținut au posibilitatea ca în intervalul 16 – 18 mai să depună contestații. Validarea rezultatelor finale ale concursului va fi făcută de Consiliul de Administrație al Inspectoratului Åžcolar, iar afișarea acestora se va face pe 26 mai.
   Ulterior, se va emite lista cu profesorii propuși pentru gradații de merit în vederea emiterii ordinului de ministru, care potrivit calendarului stabilit în acest sens va avea loc în data de 31 iulie.
   Anul acesta se vor acorda aproximativ 200 de gradații de merit. La nivelul județului, în anul școlar 2010 – 2011, 151 de profesori au reușit să obțină gradații de merit. Gradația de merit reprezintă un plus de 25% la salariul de bază și se acordă timp de cinci ani doar profesorilor care au obținut performanțe de excepție la catedră.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?