Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Angel Tîlvăr: Regimul PDL discriminează persoanele cu dizabilităţi


   Deputatul PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr, consideră că regimul PDL  discriminează persoanele cu dizabilități. Acesta a arătat că la nivelul Uniunii Europene, rata de ocupare a locurilor de muncă de către persoanele cu dizabilități este de 50 la sută, în timp ce, potrivit datelor statistice ale ANPH, din 681.558 persoane cu dizabilități înregistrate în România, doar 28.826 erau angajate. 
   Tîlvăr a precizat că doar 4,2% din totalul persoanelor cu dizabilități au locuri de muncă, România ocupând ultimul loc în UE din acest punct de vedere. Potrivit acestuia, Guvernul Bulgariei a alocat, în 2010, 2 milioane de euro pentru creșterea numărului persoanelor cu dizabilități ocupate. În schimb, guvernul PDL a redus alocările bugetare pentru întreg sectorul social, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități. „Persoanele cu nevoi speciale au fost supuse umilințelor în mod constant de către guvernul PDL. De această dată fac referire la adoptarea Legii asistenței sociale. Secțiunea III dedicată asistenței sociale a persoanei cu dizabilități din această lege, elimină orice urmă de egalitate de șanse, reprezentând un act de discriminare revoltător și o tentativă de aservire a persoanelor cu dizabi-lități față de serviciile vagi sau inexistente ale autorităților și față de bunul plac al familiei”, a afirmat Angel Tîlvăr.
   Deputatul social democrat consideră că în aceste condiții, este imperios necesară modificarea Legii asistenței sociale pentru respectarea drepturilor tuturor cetățenilor României pentru că „legile nu trebuie făcute doar în ideea reducerii cheltuielilor bugetare, așa cum este cazul Legii asistenței sociale”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?