Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Sfaturi pentru folosirea compreselor


   Compresele sunt alcătuite din trei părți: o pânză udă, una uscată și un șal călduros, care se aplică deasupra. Compresele reci nu se folosesc în cazuri de frisoane, iar compresele calde nu se folosesc în caz de febră.
   Compresele aplicate pe piept (reci sau calde) eventual cu adaosuri de brânză de vaci, cartofi sau muștar, se recomandă în caz de bronșite, astm, junghiuri intercostale sau pneumonie. Cele reci se țin 45 de minute, iar cele calde doar o jumătate de oră.
   Compresele aplicate pe gât (reci sau calde) eventual cu adaosuri de brânză de vaci sau muștar, se recomandă în caz de inflamații ale gâtului și faringelui. Acestea se reînnoiesc după minimum o jumătate de oră și maximum două. Se pot lăsa și peste noapte.
Compresele calde, aplicate pe trunchi (de la subsuori până la ombilic), se recomandă în cazul bolilor de stomac, intestine, diaree și constipație, ficat și bilă. Sunt interzise dacă există hemoragii ale stomacului. Se lasă o oră, urmată de o jumătate de oră de odihnă. Efectul este mai sporit dacă se pune la picioare o sticlă cu apa caldă.
   Compresele reci aplicate pe pulpa piciorului, se recomandă în caz de infecții, pentru a coborî temperatura corpului. Dacă sunt lăsate mai mult de 20 de minute, ajută în combaterea insomniilor, a hipertensiunii arteriale, a neliniștii, a durerilor de cap și a varicelor inflamate. Sunt interzise dacă suferiți de sciatică, infecții urinare sau dacă sunteți sensibili la frig. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?