Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Paştele pentru turişti


   Pensiunile din Alba încearcă să atragă turiștii, de Paște, cu pachete ce includ excursii la mănăstiri, mese cu produse tradiționale, degustări de băuturi ardelenești, dar și provocări inedite, precum a unei pensiuni din Arieșeni care promite „băi la ciubăr în aer liber”, un fel de „jacuzzi moțesc”.
   Cele mai multe și mai diversificate pachete turistice sunt oferite de pensiunile din Munții Apuseni, unde prețurile încep de la 300 de lei pentru trei nopți de cazare și demipensiune, cu o masă festivă, în unități turistice clasificate cu trei margarete, și pot ajunge până la aproximativ 1.200 de lei, în pensiuni de cinci margarete, cu pensiune completă și masa festivă. Proprietarii pensiunilor din această zonă speră ca, de sărbători de Paște, să mai rămână zăpadă pe pârtii, astfel încât să poată fi practicate sporturile de iarnă.
   La Arieșeni, pensiunea Heidi, clasificată la două margarete, le-a pregătit turiștilor ouă roșii, plăcinte cu brânză, ciorbă tradițională de miel cu smântână, friptura de miel la cuptor, prăjituri de casă și pălincă de Bihor. Pensiunea are și o provocare inedită pentru turiști, pe care îi îmbie la o baie „la ciubăr”, în aer liber, o invenție specifică zonei, considerată de localnici un „jacuzzi moțesc”. 
 Oferte de Paște propune și hotelul Cristalin din Arieșeni, unde un pachet de două nopți costă 480 de lei de persoană, iar de trei nopți 570 de lei și include, pe lângă cazare, și mese cu mâncăruri și băuturi tradiționale și ședințe de relaxare la saună, piscină sau jacuzzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?