Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Medalii la Olimpiada Naţională de Informatică


   Elevii Colegiului Național Unirea au câștigat o mențiune și patru medalii la Olimpiada Națională de Informatică, desfășurată la Iași în perioada 31 martie -5 aprilie. Astfel, au fost declarați câștigători: Dragoș Alin Rotaru, din clasa a XII-a, profesor îndrumător Liliana Neșu, care a câștigat o mențiune și medalie de argint; Ioan Ovidiu Dragoș Åžtiru, din clasa a IX-a, profesor îndrumător Liliana Neșu, care a luat medalia de argint; Lucian Popa, din clasa a XI-a, profesor îndrumător Liliana Colin, cu medalie de bronz; Cosmin Poieană, din clasa a XII-a, profesor îndrumător Genovica Vulpoiu, cu medalie de bronz. Elevul Dragoș Alin Rotaru a obținut un punctaj foarte bun la proba de baraj, clasând județul Vrancea pe locul 9, în ierarhia județelor, informează inspectorul școlar de specialitate, Marilena Oprea.
În altă ordine de idei, sub patronajul Inspectoratului Åžcolar Județean, Åžcoala „Anghel Saligny” a organizat, pe 4 aprilie, prima ediție a Concursului județean de informatică „1ALGORITM”, dedicat elevilor de gimnaziu. Acest concurs a avut loc în urma consultărilor dintre inspectorul de specialitate, Marilena Oprea, și profesorii de informatică din județ. „Performanța presupune pregătire temeinică și susținută, începută cât mai devreme, iar pentru a obține rezultate deosebite, elevii trebuie să participe la cât mai multe concursuri de profil pentru a se acomoda cu rigorile competiției și pentru a câștiga experiența oferită doar de condițiile reale de concurs”, arată inspectorul.
   La prima ediție a concursului „1ALGORITM” s-a evidențiat Åžcoala cu clasele I-VIII Homocea, care a obținut un premiu III, prin eleva Oana Cristina Petrea, și două mențiuni, prin Cosmin Munteanu și Elena Alexandra Petrea, elevi coordonați de profesoara Andreea Grigore.
   De asemenea, pe 2 aprilie, a avut loc Concursul județean Matematică – Informatică Rural, aflat la a VII-a ediție. Competiția s-a desfășurat la Liceul Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?