Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Guvernul modifică regulile de intrare în categoria înalţilor funcţionari publici


   Guvernul a modificat procedura de intrare în categoria înalților funcționari publici și a eliminat regula care impunea inspectorilor guvernamentali să aibă o activitate de minimum șase luni în această funcție și să fi obținut un calificativ bun pentru a prelua un post de prefect sau subprefect. Executivul a decis astfel că intrarea în categoria înalților funcționari publici se realizează prin concurs național, fiind însă eliminată regula care stabilea că instalarea prin concurs este efectuată pe o funcție publică vacantă de inspector guvernamental.
   În același timp, Guvernul a abrogat articolul care stabilea că, pentru trecerea inspectorilor guvernamentali pe o funcție de prefect sau subprefect, aceștia trebuie să aibă o activitate de minimum șase luni ca inspector guvernamental și să fi obținut la evaluarea activității cel puțin calificativul „bine”.
Articolul abrogat impunea aceleași criterii pentru trecerea inspectorilor guvernamentali pe o funcție de secretar general sau secretar general adjunct în cadrul ministerelor sau altor organe de specialitate ale administrației publice centrale, sau de secretar general ori adjunct al Guvernului, dar cu obligația unei activități de minimum un an, respectiv minimum trei ani pentru SGG, ca inspector guvernamental.
În maximum o lună, autoritățile și instituțiile publice sunt obligate să transmită Agenției Națiuonale a Funcționarilor Publici, prin intermediul ordonatorilor principali de credite, informații privind funcțiile publice vacante pentru care se solicită organizarea concursului de ocupare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?