Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

De ce sunt atrase femeile de bărbaţi asemănători cu tatăl lor şi ce ascunde fericirea unui cuplu?


   Un grup de cercetători universitari și experți în relațiile de cuplu și-au unit cunoștințele pentru a redacta o carte ce răspunde problemelor legate de viața amoroasă. „Åžtiința Relațiilor: Răspunsurile la întrebările tale despre întâlniri, căsătorie și familie” oferă soluții la 40 dintre cele mai întâlnite situații într-un cuplu.
   La redactarea cărții au contribuit 15 profesori de la diferite instituții academice, scopul lor fiind să explice pe înțelesul tuturor aspectele neînțelese dintr-o relație. Una dintre problemele la care ei au răspuns, folosind sondaje de opinie, părerile studenților și experiența lor academică, a fost „ce îl face mai atractiv pe un bărbat pentru o femeie?”. Răspunsul cercetătorilor a fost „expunerea”.
Profesorul Jennifer Hartman, de la Universitatea Colorado, e explicat că femeile sunt mai atrase de bărbați dacă îi văd de mai multe ori. „Cu cât privești pe cineva mai mult, cu atât, chiar și la nivel subliminal, îl placi mai mult. De exemplu, daca vezi o poză pe site-urile matrimoniale a unui bărbat pe care îl consideri neatrăgător, în timp, dacă îi vei privi profilul de mai multe ori, ajungi să îți spui că totuși nu arată atât de rău”, a spus ea.
   La întrebarea mai complexă, de ce femeile se simt atrase de bărbați asemănători tatălui, doctorul Benjamin Le, de la Colegiul Haverford, a răspuns: „De exemplu, dacă părintele nu a fost apropiat de copil, acesta din urmă s-a obișnuit să nu conteze pe ajutorul lui și astfel își și găsește un partener pe care să nu se bazeze foarte mult”.
   Cei care aleg să se căsătorească își pierd în timp atracția și starea de bine?  Doctorii au confirmat acest lucru, dar au explicat că declinul în nivelul de satisfacție are legătură cu schimbările cerute de viață în general și modul în care atracția unul față de celălalt se schimbă. Pentru asta, ei recomandă experiențe noi pentru cuplu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?