Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

VIDEO şi GALERIE FOTO: Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi“


  

 

   O echipă de reporteri ai Monitorului de Vrancea i-a vizitat ieri pe elevii de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Focșani. Întâlnirea a fost una benefică pentru ambele părți, elevii împărtășindu-ne din temerile și gândurile lor de viitor, în timp ce reporterii au încercat să-i convingă că meseria pe care o desfășoară este cea mai frumoasă.
   Niciunul dintre elevii prezenți ieri nu și-a declarat intenția de a urma studiile unei facultăți de jurnalism dar ne-au spus că mulți dintre ei fac parte din echipa redacțională a revistei liceului și că fac asta din pasiune. Au fost interesați în mare parte de cum se găsesc subiectele pentru știri și au aflat că pentru a face rost de subiecte noi nu trebuie altceva decât să fii într-o strânsă legătură cu oamenii, să fii alături de ei, să afli ce îi interesează și să le aduci în paginele publicației informația gata șlefuită. Ca și ceilalți elevi de la celelalte licee prin care am trecut cu campania intitulată „Monitorul vine în liceul tău”, tinerii s-au arătat interesați de știrile mondene, sportive, de horoscop și mica publicitate. Ne-au spus că nu mai doresc să vadă în paginile ziarelor atât de multă violență și nici imagini deocheate cu trupuri dezbrăcate așa cum apar în ziarele naționale. Mulți dintre ei, care au trecut de vârsta majoratului au încercat să ne transmită faptul că țara în care trăiesc nu le mai oferă încredere. La început de drum, se simt abandonați de guvernanți, dezamăgiți de politicieni despre care spun că îi interesează doar averile proprii. În timp ce unii cred că nu se mai poate face nimic pentru a schimba situația, sunt și tineri cu inițiativă, care își doresc și cred că lucrurile se pot schimba în bine.
Atât cadrele didactice cât și colegii lor, cred că dacă ar fi mai multe persoane care să nu-și fi pierdut încrederea în forțele proprii și care ar dori să facă mai mult pentru cei din jur, viața românilor ar fi alta. Discuțiile dintre reporteri și elevi, nu au fost unele strict legate de jurna-lism ci au cuprins mai multe domenii interesante.
   Åži chiar dacă ne-au mărturisit că pentru mulți este mult mai comod să citească Monitorul de Vrancea online, au primit cu bucurie și au răsfoit până la ultima pagină, ziarele oferite de reporteri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?