Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

VIDEO şi GALERIE FOTO: Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia“


  

 

   Campania Monitorul vine în liceul tău a poposit, ieri, la Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia” din Focșani. Ne-am întâlnit cu mai mulți băieți de clasele a  XII-a și ne-am povestit unii altora întâmplări, timp de aproximativ o oră.
   După ce le-am explicat cu ce se mănâncă jurnalismul, am fost supuși la o sesiune de întrebări. „Cât este salariul?”, „De unde vin informațiile?” și „De ce unele știri naționale nu apar în ziar?”. Unul dintre elevi chiar ne-a luat la rost că nu am publicat în paginile ziarului nostru o știre despre decesul actorului Ion Lucian. Am fost mirați și chiar le-am mărturisit că nu ne așteptam la o asemenea întrebare. Am răspuns punctual la fiecare întrebare, dezvăluind amănunte despre meseria de jurna-list. Cuantumul salariului a rămas totuși confidențial… 
   În paginile ziarului nostru ar vrea să fie mai multe știri sportive, în special despre rugby, probabil sportul lor preferat, dar și despre mașini. Unul dintre adolescenți ne-a cerut să publicăm cât mai multe articole despre Liceul Pedagogic, însoțite de poze, desigur. „Să ne mai clătim și noi ochii, că aici suntem doar băieți”, ne-a lămurit tânărul respectiv, spre amuzamentul colegilor.
Sunt prieteni cu majoritatea profesorilor, dar consilierul educativ este preferatul lor. Ocupă primele cinci poziții, dacă ar fi să întocmească un top al profesorilor de treabă. Urăsc, și ei, matematica, motiv pentru care ne-au cerut să facem ceva pentru a fi scoase camerele de supraveghere din sălile de examinare de la Bacalaureat. Din păcate pentru ei, camerele vor rămâne la locul lor, mai mult ca sigur.
După ce termină școala nu prea știu încotro să apuce, cert este că unii nu se gândesc la însurătoare, iar alții ar vrea să plece în străinătate. Åžtiu că nici acolo nu merg câinii cu colaci în coadă, „dar e mai bine decât la noi”. 
   Ne-au promis că ne dau „Like” pe Facebook și ne-au făcut să le promitem că vom publica mai multe știri despre Focșani. I-am invitat în redacția noastră, pentru a vedea pe viu cum se scrie o știre, iar dacă vor dori, îi vom lua cu noi pe teren. Până una alta, vineri vor merge la Salonul Auto de la București, iar noi așteptăm să ne scrie despre această experiență.
   Ora s-a încheiat destul de repede, iar la final au susținut că nu vor să îmbrățișeze meseria de jurna-list. Dar, niciodată să nu spui niciodată…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?