Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

VIDEO şi GALERIE FOTO: Monitorul a fost la „G. G. Longinescu“


  

 

   Campania Monitorul vine în liceul tău continuă, săptămâna aceasta, prin liceele din municipiul Focșani. Ieri am fost la Grupul Åžcolar „G. G. Longinescu”, unde am stat de vorbă cu elevii mai multor clase.
   La început, noi am avut ceva emoții, dar după ce le-am spus liceenilor că suntem oameni ca și ei, parcă ne-am revenit. Åži ei au fost reticenți la început, dar treptat au căpătat încredere în noi și și-au dat drumul la vorbă. Am rămas uimite să constatăm că acești copii chiar citesc „Monitorul de Vrancea”, în special paginile de eveniment și nu pe diagonală, ci rând cu rând. Erau la curent cu evenimentele petrecute atât în Focșani cât și în comunele din care provin, fie că era vorba de vreun hoț, ori de vreun accident de circulație. Ba chiar au scos un „ooooo” prelung atunci când le-am spus că nu este localitate din județ în care să nu fi fost vreodată, ori primar pe care să nu-l cunoaștem. Inclusiv pe cel al comunei Bîrsești sau pe cel al localității Cîrligele…
   Nu sunt prea pretențioși, dar dacă s-ar putea, nu ar fi rău să se construiască un McDonald’s în Focșani. De ce i-am întrebat, chiar vă place mâncarea? Nu știm, a fost răspunsul lor, probabil că e la modă, credem noi.
   La vârsta lor, au pasiuni, le place teatrul, iar de câte ori au ocazia se joacă de-a actorii. Au părinți plecați în Italia, cărora, deocamdată, nu le duc dorul. Mai târziu, nu se știe.
Dar, nu au încredere în forțele proprii, consideră profesoara care a asistat la discuția noastră cu liceenii. Profa, cu care elevii au spus că se înțeleg foarte bine, i-a sfătuit, de față cu noi („că poate așa ne urmează sfatul”), să-și ducă ideile și dorințele până la capăt, să aibă încredere în forțele proprii și să nu se mai oprească la jumătatea drumului. Åži așa și este. Motiv pentru care noi am plusat și le-am spus să fie prieteni cu propriii părinți, căci nimeni altcineva nu le vrea mai mult binele decât mama, tata, fratele sau sora.
   Au răsfoit apoi, paginile ziarului „Monitorul de Vrancea” și ne-au spus că horoscopul le place, pagina de naturiste la fel, mai ales fetelor, care mai țin din când în când câte o cură de slăbire, „că așa e la vârsta adolescenței”. Iar pe cei sau cele care compun poezii, scriu compuneri sau eseuri, i-am / le-am invitat să ne trimită propriile creații, pentru a le publica în ziar. Iar pe Facebook, să ne dea like!
   Ora a trecut destul de repede, așa că, la final, i-am invitat să ne viziteze sediul, iar dacă vor să meargă pe teren cu reporterii noștri să ne anunțe din timp. Au sărit în sus de bucurie și și-au manifestat dorința de a merge la Tribunal. Curiozitatea îi împinge să asiste la un proces, să vadă cum arată un judecător sau un procuror și, de ce nu, chiar un deținut… Oameni ca și voi, le-am atras atenția.
  
   Astăzi vom merge la Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia” și Colegiul Tehnic „Ghe. Asachi”, iar mâine vom sta de vorbă cu elevii de la Liceul de Arte, Liceul cu Program Sportiv și Colegiul Tehnic „Ion

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?