Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Vrânceni înşelaţi prin sms de doi deţinuţi din Craiova


   Trei olteni, dintre care doi deținuți în Penitenciarul Craiova, au fost trimiți în judecată de procurorii focșăneni, după ce au înșelat zeci de vrânceni, trimițându-le mesaje telefonice, prin care îi anunțau că au câștigat premii.
   Este vorba despre Mihai Cristian B., de 31 de ani, din Slatina, Stelu S., de 40 de ani, din Craiova, și Ionuț Marian N., de 28 de ani, din Craiova.
   Primul dintre bărbați este acuzat de înșelăciune, în timp ce ceilalți doi au fost trimiși în judecată pentru complicitate la această infracțiune. Procurorii spun că cei trei au indus în eroare 81 de părți vătămate din Vidra, Panciu, Focșani, dar și din București, Ploiești, Brăila, Buzău și Dâmbovița. Prejudiciul a fost calculat la 41.035 de lei și 1.595 de euro.
   Prima victimă a sesizat poliția în august 2010. Partea vătămată a susținut că a primit un mesaj, prin care era înștiințată că este câștigătoarea unui premiu de 5.000 euro și un telefon mobil. Pentru a intra în posesia premiilor, trebuie să cumpere cartele valorice de telefon în valoare de 260 de euro și să transmită codul de reîncărcare. Ultima faptă datează din februarie 2011, când partea vătămată a depus plângere.
   În urma cercetărilor, s-a constatat că Mihai și Ionuț erau deținuți în penitenciarul Craiova, de unde trimiteau mesajele. Stelu cumpăra de la ei codurile de reîncărcare la prețuri convenabile și apoi le vindea altor persoane, ajutându-i astfel să le valorifice. În rechizitoriu se arată că în momentul în care acesta strângea 1.000 de euro, îi dădea mamei lui Mihai.
   Cei trei vor da explicații judecătorilor de la Judecătoria Focșani. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?