Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Arhivele nu au bani pentru xerox


   Arhivele Naționale din Vrancea nu au suficienți funcționari pentru desfășurarea activității și nici bani pentru hârtia de la xerox sau pentru plicuri. Åžeful Serviciului Județean al Arhivelor Naționale (SJAN) Vrancea, Petru Obodariu, a afirmat, ieri, la ședința Colegiului Prefectural, că se confruntă cu „o acută lipsă de dotare logistică corespunzătoare” și nu are personal suficient pentru cele peste o mie de cereri adresate, în cursul anului trecut, Arhivelor Naționale din Vrancea.
   Cele mai multe cereri s-au referit la drepturi patrimoniale, fiind solicitate foarte multe copii sau extrase privind drepturile patrimoniale, certificate de vechime, dar și diferite acte privind naționalizarea sau exproprierea bunurilor mobile și imobile, acte necesare pentru dovedirea calității de refugiat. Din cele 1.008 cereri depuse în 2011, 47 au fost cereri prin care se solicita evidențierea vechimii în muncă. Pentru actele eliberate în cursul anului 2011 a fost încasată suma de 16.569 lei. „Printr-un efort uman susținut s-a reușit soluționarea cererilor adresate instituției noastre, prin implicarea în această activitate a mai mult de 80% din personalul SJAN Vrancea. La momentul întocmirii acestei informări, SJAN Vrancea mai are angajat un număr de 8 persoane, funcționari publici și personal contractual. Față de aceeași perioadă a anului trecut, serviciul are un personal redus cu 30%”, se arată într-o informare prezentată de Petru Obodariu.
   De menționat că, dacă angajarea de personal și achiziționarea unui scaner A3, necesar pentru documentele de format mare, sunt în sarcina Arhivelor Naționale ale României, asigurarea hârtiei pentru copiator sau a consumabilelor pentru im-primantă este sarcina IPJ Vrancea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?