Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

VIDEO şi GALERIE FOTO: „Monitorul“ a fost ieri la Grupul Şcolar Agricol din Odobeşti


  

 

   În episodul cu numărul șase al campaniei, demarată de cel mai citit  cotidian din județ și intitulată „Monitorul vine în liceul tău”, o echipă de jurnaliști i-a vizitat, ieri, pe elevii Grupului Åžcolar Agricol din Odobești. Timp de o oră, elevi din toate clasele liceale ne-au mărturistit frânturi din problemele cu care se confruntă, ne-au cerut sfaturi și le-am prezentat meseria de jurnalist, în cele mai simple cuvinte.
   Poate că niciunul dintre elevii care au venit la întâlnirea cu echipa „Monitorul de Vrancea” nu va îmbrățișa, după terminarea liceului, meseria de jurnalist, dar cu siguranță că vor vedea în ziariști, de acum înainte, oameni care vor să le fie prieteni, nu doar personaje necunoscute, care publică texte în paginile ziarului. 
   Gălăgioși la început, plini de glume, dar și pesimiști în unele cazuri în ceea ce privește viitorul lor, elevii au fost captați în discuții, au răsfoit ziarele pe care le-am oferit, iar la sfârșit ne-am și fotografiat și chiar ne-au cerut autografe. Am observat, astfel, că foarte mulți dintre băieți citesc paginile de sport ale ziarului nostru, în timp ce fetele se opresc la pagina destinată învățământului, la horoscop sau la rubrica dedicată copiilor născuți în Maternitatea Focșani. Tinerelor domnișoare rubrica „matrimoniale” nu le-a scăpat din ochi, poate din curiozitate, din dorință de distracție sau poate pentru a întâlni jumătatea.
   Ne-au spus că ar dori să suplimentăm paginile despre sport și că ar dori să mai citească despre modă sau cosmetică. Per ansamblu, li s-a părut că știrile publicate de noi sunt interesante, mai ales că sunt despre evenimente care se petrec în județ. Ne-au întrebat dacă meseria pe care o practicăm este periculoasă, iar răspunsul i-a pus pe gânduri. Da, le-am spus. Unii reporteri au fost amenințați de deținuți, alții de politicieni, dar s-au primit și buchete mari de flori.
De asemenea, s-au arătat interesați de găsirea unui loc de muncă după ce vor termina studiile, motiv pentru care i-am îndrumat să citească în continuare „Monitorul de Vrancea”, unde vor găsi oferta de locuri de muncă a AJOFM sau anunțurile date de patroni. Ziariștii de la „Monitorul de Vrancea” au încercat să le explice tinerilor că la fel ca în jurnalism, în orice meserie e nevoie de pasiune, de seriozitate și de un strop de îndrăzneală.
   Am plecat din Odobești, spunându-le că vor fi bineveniți oricând la sediul redacției noastre. Iar dacă vor să vadă cum se face „teren”, îi vom duce pe la diferite instituții să vadă cu ochii lor cum se află o știre. Le-am promis celor de la Grupul Åžcolar Agricol din Odobești și că vom fi receptivi la activitățile pe care le vor desfășura pe viitor.  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?