Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Păncenii, avertizaţi asupra pericolelor reprezentate de incendii


   Primarul Ion Petre le reamintește păncenilor că utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu este interzisă de lege și că nerespectarea acestei interdicții se sancționează cu amendă. Precizarea a fost făcută în contextul în care, în ultima perioadă, pe teritoriul orașului Panciu au avut loc mai multe incendii, care au avut drept cauză arderea necontrolată a vegetației uscate și a deșeurilor provenite din gospodării. „Este perioada curățeniei de primăvară, când fiecare dorește să scape de vegetația uscată și de gunoaiele din gospodării. Nu toți cetățenii știu sau sunt con-știenți de riscurile la care își expun atât bunurile proprii cât și pe cele ale vecinilor, atunci când aleg să incendieze deșeurile. Datoria administrației locale este să informeze dar, mai ales, să prevină producerea incidentelor provocate de utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu”, a declarat Ion Petre.
   Acesta a reamintit păncenilor că arderea resturilor vegetale, a deșeurilor și a altor materiale combustibile se poate realiza fie în locuri special amenajate, fie pe terenuri pregătite, doar după ce sunt asigurate condițiile pentru ca focul să nu se extindă la vecinătăți, asigurându-se, totodată, și supravegherea permanentă a arderii, precum și stingerea jarului după terminarea activității.
   Ion Petre a mai atras atenția și asupra faptului că utilizarea focului deschis nu este admisă la distanțe mai mici de 40 metri față de locurile cu pericol de explozie, precum gaze, lichide combustibile, vapori inflamabili sau de 10 metri față de materiale sau substanțe combustibile, precum lemn, hârtie, textile, fără a fi supravegheat și asigurat prin măsuri corespunzătoare. Primarul a declarat că, în aceste zile, administrația locală va afișa la avizierele din locurile publice, din oraș și cartiere, principalele măsuri generale de prevenire a incendiilor în locurile deschise, tocmai pentru ca populația să fie bine informată în această privință. Ion Petre a mai avertizat că nerespectarea acestor măsuri va fi sancționată, potrivit legii, cu amenzi cuprinse între 1.000 și 2.500 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?