Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Cum influenţează laptele matern sănătatea bebeluşului


   Umanitatea este în plină campanie proalaptare. Åži nu degeaba. Cercetările  recente efectuate la Universitatea din Insulele Baleare arată faptul că laptele matern este foarte benefic sănătății bebelușului. Åži nu vorbim doar de vitaminele, nutrienții sau anticorpii pe care micuțul le primește de la mamă, ci și de transferul unui hormon, care îl va ajuta la maturitate să-și țină greutatea sub control. Este vorba despre leptină, care dacă este preluată de către bebeluș, organismul acestuia rămâne programat să protejeze împotriva obezității și a efectelor sale patologice în timpul vieții. 
    Studiul specialiștilor spanioli este confirmat de cercetările efectuate de colegi germani de la Universitatea din Munchen. Potrivit acestora, copiii hrăniți cu formulă de lapte au tendința de a avea probleme cu obezitatea când cresc. Rezultatele se văd la vârsta de 5 ani când cantitatea de grăsime din corp crește cu 22-38 la sută. Explicația pediatrilor germani este simplă: laptele uman conține substanțe bine proporționate, pe când laptele praf este dezechilibrat din acest punct de vedere (natura își face mai bine meseria decât industria). Dacă în cazul copiilor hrăniți la sân greutatea corporală crește încet, la ceilalți se accelerează producția de grăsimi ceea ce va conduce la o creștere rapidă în greutate.
    Chiar dacă copiii au nevoie de vitamine, proteine și alte minerale, excesul de proteine din laptele formulă conduce la obezitate. În cazul mamelor care nu au suficient lapte este indicat, totuși, să nu renunțe în totalitate și să-i alăpteze cât de mult posibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?