Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Cu jalba în proţap la Avocatul Poporului


   Doi reprezentanți ai Avocatului Poporului au oferit audiențe la Focșani ieri, după o perioadă lungă de absență. Experții Iuliana Păduraru și Liviu Coman-Kund, de la Biroul Terito-rial Galați, au ascultat doleanțele a trei focșăneni.
   Primul cetățean a fost nemulțumit de modul de desfășurare a unui proces penal, caz în care Avocatul Poporului nu are competență. A doua persoană, angajată la o instituție bugetară, a reclamat faptul că nu a fost încadrată în ceea ce privește salarizarea ca personal didactic, motiv pentru care nu a beneficiat de un spor. A treia persoană s-a revoltat din cauza cuantumului mare al facturii la încălzire pe luna februarie, care este de 700 lei. Asta deși are repartitoare. „A crescut ponderea petenților care vin cu astfel de probleme. Sunt și persoane cu centrale, nu numai din sistemul centralizat, care sunt nemulțumite de acel ordin al ANRSC (Ordinul 343/2010 al Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice,   n.r.) care îi obligă să plătească partea comună. E o problemă generală plata facturii la căldură. Noi vom analiza situația”, a declarat expertul Iuliana Păduraru.
   Avocatul Poporului ajută la soluționarea conflictelor dintre persoanele fizice și autoritățile administrației publice pe cale amiabilă, prin mediere și dialog, fiind o alternativă pentru un eventual proces în justiție. Audiențele la Avocatul Poporului sunt gratuite. „Vrem să venim în întâmpinarea cetățeanului, de aceea am reluat deplasările la Focșani. Avocatul Poporului încearcă să medieze un conflict care apare între individ și autoritate, înainte de a se ajunge la proces. Rolul nostru este de a analiza situația și de a interveni pe lângă autoritatea care apreciem că a încălcat un drept, pentru  a-l restabili. Acordăm sprijin cetățenilor în mod gratuit”, a spus expertul Liviu Coman-Kund.
 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?