Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Atenţie la textilele importate din China


   Comisarii de la Protecția Consumatorilor Vrancea au amendat opt comercianți de produse textile, pentru abateri la informarea clienților. Controalele au fost efectuate în luna martie, fiind vizați 21 de agenți economici din județ.
   Au fost aplicate 14 avertismente și 8 amenzi contravenționale cu o valoare de 6.800 lei, fiind dispusă și oprirea temporară de la comercializare a unor produse textile în valoare de 8.707 lei. Cele mai multe abateri au fost constatate la prosoape, pături sau lenjerii de pat, importate din China.
   Principalele nereguli constatate se referă la absența informării consumatorilor prin elemente de identificare și caracterizare, care trebuie înscrise la vedere, după caz, pe produs, etichetă ori ambalaj de vânzare. Este vorba despre denumirea produsului, a producătorilor, adresa poștală a sediului social pentru producătorii din afara Uniunii Europene. De asemenea, lipseau principalele caracteristici tehnice ale produselor, precum dimensiuni, culoare, model, nu erau specificate riscurile previzibile sau recomandările de întreținere. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?