Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Mărite, dar cu cardul


   În timp ce pedeliștii de la București se ocupă cu mărirea ta-xelor și impozitelor locale cu 16%, fără să-i întrebe pe primari, pedeliștii de la Focșani s-au gândit la plata cu cardul. Adică, dacă tot le măresc, măcar să le achităm on-line.
   Mai exact, consilierii locali portocalii au întocmit un proiect de hotărâre, aflat pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Consiliului Local, care propune înregistrarea municipiului Focșani în Sistemul Național Electronic de Plată online a taxelor și impozitelor utilizând cardul bancar.
   În expunerea de motive a acestui proiect de hotărâre se precizează că prin acest sistem cetățenii vor evita drumurile la instituțiile publice, eliminându-se cozile de la ghișee. Nu se spune nimic despre lipsa banilor cu care focșănenii să plătească, pe internet, desigur, taxele și impozitele locale, lipsă cauzată de măsurile luate de guvernanții PDL, cum ar fi tăierea salariilor, scăderea pensiilor, creșterea TVA. Nu scrie, de asemenea nimic, despre faptul că mulți focșăneni nu-și permit să aibă internet și calculator acasă sau nu au card și nici cont în bancă, așa cum au majoritatea pedeliștilor.
   Consilierii portocalii afirmă că cetățenii vor avea „posibilitatea de a plăti taxele și impozitele online de oriunde din lume, cu cardul bancar, prin simpla accesare a internetului”. Desigur, asta lasă loc la mai multe interpretări. Pe de o parte, ar putea însemna că focșănenii au sărăcit atât de mult din cauza PDL-ului, încât ar trebui să apeleze la rudele plecate în Italia sau Spania, ca să le plătească datoriile la bugetul local. Pe de altă parte, ar putea însemna că, din lumea lor, PDL-iștii au impresia că focșănenii își pot permite, ca și clica portocalie, excursii în străinătate. Dar chiar dacă, prin reducere la absurd, ar fi așa, cine ajunge la Londra sau Tokyo nu are altceva mai bun de făcut decât să plătească taxele și impozitele locale?
   Asta nu e însă tot. Consilierii pedeliști propun ca viitorul comision bancar să fie suportat integral de la bugetul local al municipiului Focșani. Adică din banii focșănenilor. Adică, ne fac un cadou din banii noștri. Åži se așteaptă să ne păcălească.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?