Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Filmele despre magie şi magicieni sunt utile copiilor


   Oameni de știință de la Universitatea Lancaster din Marea Britanie (cel mai mare institut de cercetare din Regatul Unit) au demonstrat că filmele despre magie și magicieni dezvoltă imaginația, creativitatea și lărgesc capacitățile cognitive în cazul copiilor. După o serie de studii, ei au ajuns la concluzia că subiectele supranaturale sunt utile pentru dezvoltarea gradului de conștientizare al copiilor.
   În experiment au fost antrenați 52 de copii de vârstă preșcolară, care au fost împărțiți în două grupe. Prima grupă a vizionat un clip video compus din scene din producția ‘Harry Potter și piatra filozofală’, în care personajele principale recurg la bagheta magică și fac vrăji. Cea de-a doua a vizionat același videoclip, dar din care fuseseră tă-iate imaginile în care fusese utilizată magia.
   Copiii ținuți sub observație au fost testați apoi pentru identificarea abilităților creative. Ei au trebuit să deseneze, de exemplu, un iepure sau   să-și imagineze că sunt la volanul unui autoturism. Li s-a cerut de asemenea să se gândească la cea mai bună modalitate de a arunca în coș un pahar din plastic și să găsească o altă utilizare pentru cană.
   Acei copii care vizionaseră videoclipul cu scene de magie au făcut față acestor sarcini într-un mod mai creativ decât cei din a doua categorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?