Ediția: Joi 6 iunie 2024. Nr. 6643
Ediția: Joi 6 iunie 2024. Nr. 6643

VIDEO: Shyamalan revine pe ecrane cu ”Glass”, o continuare a peliculelor ”Unbreakable” şi ”Split”

La aproape 20 de ani de la lansarea ”Unbreakable” şi la doi ani după ”Split”, regizorul şi producătorul american M. Night Shyamalan reuneşte personajele din cele două lumi ficţionale în noua sa peliculă ”Glass”, un film cu supereroi maliţioşi şi inteligenţi, în antiteză cu blockbuster-urile din universul Marvel care dictează ritmul filmelor contemporane de acţiune, notează AFP.

”Glass”, care va avea premiera în România la 18 ianuarie potrivit site-ului IMDb, îl readuce în prim-plan pe David Dunn (interpretat de Bruce Willis), protagonistul din ”Unbreakable”. În acest film lansat în anul 2000, Dunn descoperă că este înzestrat cu puteri neobişnuite după un accident de tren din care doar el scapă nevătămat. Pe lângă forţa fizică ieşită din comun, eroul află că poate anticipa evenimente dezastruoase. Dunn îşi acceptă vocaţia şi devine justiţiar, sub atenta supraveghere a lui Elijah Price (Samuel L. Jackson), un colecţionar de benzi desenate cu super-eroi, înzestrat cu o inteligenţă machiavelică. În cele din urmă, se dovedeşte că Price este ”Mr. Glass” (Domnul Sticlă) – o referinţă la boala ”oaselor de sticlă” de care suferă personajul – cel mai mare inamic al lui Dunn.

În ”Split”, Kevin Wendell Crumb (interpretat de James McAvoy), care suferă de tulburarea de identitate disociativă, sechestrează trei adolescente pentru a le oferi ”Bestiei”, una dintre cele 24 de personalităţi ale sale. Doar una dintre victime supravieţuieşte, iar Crumb reuşeşte să scape de poliţia care se află pe urmele sale. În ultima scenă din film, apare un bărbat care urmăreşte la televizorul unui bar o ştire despre Crumb. Este David Dunn.

Într-o manieră ingenioasă şi surprinzătoare, ”Glass” constituie epilogul trilogiei şi oferă fanilor o continuare a întâmplărilor din ”Unbreakable”.

„De la început am gândit seria ca o trilogie. După ‘Unbreakable’ însă, am traversat o perioadă de fragilitate emoţională, de îndoieli. Am decis să nu fac imediat o continuare”, a relatat M. Night Shyamalan pentru AFP. „Voiam să fac ceva şi mai întunecat şi straniu. Dar îmi dădeam seama că aşteptările erau altele. Au fost lansate apoi filmele cu personaje din universul Marvel. Sunt în spiritul vremurilor şi au revoluţionat divertismentul cinematografic”, a mai spus regizorul.

 

Întregul articol pe https://bit.ly/2CoFjHb

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?