Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Control politic la IPJ


   Activitatea polițiștilor vrânceni este din nou verificată, chiar de ziua lor. Ieri, la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Vrancea a ajuns un ofițer din Corpul de Control al Ministerului Administrației și Internelor (MAI). Astăzi sunt așteptați și alții. Potrivit unor surse, controlul este făcut ca urmare a unei sesizări a prefectului portocaliu Sorin Hornea, care nu a răspuns la telefon pentru a i se consemna punctul de vedere.

   Polițiștii vrânceni nu au liniște nici măcar de ziua lor. Ieri, un ofițer din Corpul de Control al MAI a venit la IPJ Vrancea pentru a verifica mai mulți polițiști cu funcții de conducere. Este vorba de șefii de servicii, dar și de comandantul instituției. Nu este exclus ca numărul „controlorilor” să crească în zilele următoare.
   Ei nu au putut amâna verificările pentru săptămâna următoare și au ajuns în Vrancea chiar de Ziua Poliției. Nu au venit de bunăvoie, ci ca urmare a unei sesizări formulate de prefectul „apolitic” Sorin Hornea, care vrea cu orice chip să scape de polițiștii care nu adoptă poziția ghiocelului în fața sa, urmând a-i înlocui cu unii care au vederi portocalii, exact ca ale sale.
   Inspectorul șef al IPJ, comisarul șef Ionel Popescu, nu a putut da detalii despre control și nici despre polițiștii vizați. „Astăzi (ieri – n.r.) a venit un ofițer, dar nu au fost începute verificările. Nu știu pe cine vizează pentru că nu ni s-a comunicat deocamdată. Controlul a venit ca urmare a unei sesizări. Rămâne să vedem ce se va verifica și despre cine este vorba”, a spus comisarul șef Popescu. Întrebat dacă ofițerii de la București îi au în vizor pe șefii instituției, implicit și pe el, acesta a susținut că nu știe.
   Reamintim că doi polițiști sunt deja cercetați prealabil pentru că ar fi fost constatate deficiențe în ceea ce privește luarea măsurilor de închidere temporară a unui tronson de drum în situație iminentă de înzăpezire. În acest sens, s-a dispus declanșarea procedurii de cercetare prealabilă pentru „neglijență manifestată în îndeplinirea atribuțiunilor de serviciu”, împotriva șefului Serviciului Poliției Rutiere Vrancea, comisarul șef Viorel Gheorghe, și a colegului său, subcomisarul Cătălin Candea. Potrivit unor surse, vor fi verificați, din nou, atât cei doi, cât și alți șefi de servicii. 

***
   Polițiștii nu mai înțeleg nimic din ceea ce se întâmplă în structurile MAI. Unii dintre ei au fost surprinși atunci când au aflat că ofițerii care fac parte din Corpul de Control au venit din nou în Vrancea. Unul dintre ei ne-a spus că este culmea să vii în control chiar de Ziua Poliției!
Oamenii legii spun că în unele departamente interesele sunt mari, iar intrigile pe măsură. Unii dintre ei susțin că Poliția este cea mai politizată instituție, lucru care pe foarte mulți dintre ei îi deranjează.
În ultimul an, activitatea IPJ a fost verificată de mai multe ori. În aprilie anul trecut, nicio hârtie din IPJ nu a scăpat de control. Controlul tematic s-a încheiat la jumătatea lunii mai, când polițiștii vrânceni au putut răsufla ușurați. Atunci, șefii mai multor servicii au primit avertismente.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?