Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

23 de cadre didactice respinse la mentorat


   Stan Rogoz, inspector școlar general adjunct în cadrul Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ), dar și soția sa, Rodica Rogoz, care este director adjunct al Liceului Teoretic „Emil Botta” din Adjud, se numără printre cele 35 de cadre didactice ale căror portofolii au fost admise în vederea obținerii funcției didactice de profesor mentor.
   Potrivit unei situații în acest sens, publicată de ISJ, în urma evaluării portofoliilor, 23 dintre cele 58 de cadre didactice care și-au depus candidaturile au fost respinse. Ele au putut depune contestații în zilele de miercuri și joi, urmând ca rezolvarea acestora să se realizeze în perioada 23-25 martie, în prezența candidaților, la sediul Inspectoratului Åžcolar.
  Printre cei care și-au depus portofoliile și au fost admiși se numără și Alina Maiereanu, directorul Colegiului Național „Al. I. Cuza”, Tiberiu Dima, directorul Åžcolii „Ion Basgan” ambele din Focșani, dar și mai mulți inspectori școlari.
   Corpul profesorilor mentori se constituie la nivelul Inspectoratelor Åžcolare Județene și cuprinde cadrele didactice care dețin funcția didactică de profesor mentor și coordonează efectuarea stagiului practic în vederea ocupării unei funcții didactice, conform prevederilor.
   Corpul profesorilor mentori este înscris într-un registru electronic creat special pe site-ul inspectoratelor școlare, având următoarea configurație: numele, prenumele, unitatea de învățământ în care își desfășoară activitatea, disciplina de predare, numărul și data deciziei de numire în funcția de profesor mentor. Dobândirea funcției didactice de profesor mentor pentru inserția profesională a cadrelor didactice stagiari/stagiare se realizează prin promovarea unui concurs specific, reglementat de metodologie, organizat de către Inspectoratele Åžcolare Județene.
 
   Rezultatele evaluării calitative a portofoliului candidaților la obținerea funcției didactice de profesor mentor pe http://isjvn.vn.edu.ro/upload/f1113.pdf

13 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?