Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Doi karateka vrânceni se vor pregăti cu un campion mondial


   Începând de astăzi și până duminică, la Timișoara va avea loc un stagiu de pregătire de karate WKC, la care invitat de onoare va fi Christophe Pinna, un antrenor francez, de 6 ori campion european și de 4 ori campion mondial de karate. Pinna (43 de ani) s-a dedicat în ultimii ani antrenoratului și susține cursuri practice cu loturile naționale din diferite țări. Antrenamentele au fost la nivel de lot național, cu sportivi veniți din toatÇŽ țara.
   La ședințele de antrenament vor participa și doi sportivi legitimați la Clubul Sportiv Unirea Focșani, Robert Giurgea și Mihai Bălălău, ambii fiind antrenați de sensei Aurel Giurgea. „Deși antrenamentele vor fi epuizante, toată lumea se va bucura să-l vadă un mare campion și, mai mult decât atât, sÇŽ fie antrenați de un profesionist. Sportivii vor avea posibilitatea să vadÇŽ cum se fac antrenamentele în Franța, să-și perfecționeze tehnica și să învețe elemente noi”, a declarat antrenorul Aurel Giurgea. Christophe Pinna a fost prezent în România și anul trecut, la Cluj.
   Acesta a fost invitat de președintele Federației de Karate, Liviu Crișan. „Îmi place foarte mult România. Eu locuiesc la Nice și consider că între mine și români sunt mai multe similitudini decât între mine și parizieni, de exemplu. În copilărie și în adolescență mi-am ghidat acțiunile după ce mi-am fixat drept idoli din lumea sportului nume ca Nadia Comăneci sau Ilie Năstase. De asemenea, cred că imaginea României în exterior este alta decât ceea ce reprezintă cu adevărat România”, a spus campionul mondial și european, francezul Christophe Pinna.
   Federația Română de Karate WKC este una dintre principalele 3 astfel de foruri din țară. E cea mai „tânără”, fiind înființată doar din 2000, este condusă de Liviu Crișan și are 56 de cluburi. Cu toate acestea, la competițiile majore, campionatele europene și mondiale de copii, juniori, cadeți și seniori, sportivii au obținut deja, numai în ultimii 3 ani, peste 100 de titluri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?