Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

CSM Focşani reprezintă judeţul la „zona“ Cupei Hagi Danone


   La sfârșitul acestei săptămâni începe cea de-a treia ediție a Cupei Hagi Danone. Gazda va fi stadionul sintetic „Siderurgistul” din Galați, iar pe teren vom avea cele mai bune șase echipe calificate la turneul zonal. Gălățenii și nu numai îi vor putea urmări pe cei mai buni juniori de la echipele Oțelul Galați, Luceafărul Brăila, Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” Constanța, Delta Tulcea, LPS Galactic Buzău si CSM Focșani pe durata celor două zile de competiție (24-25 martie). Anul trecut, echipa focșăneană a obținut o victorie în grupă, 4-1 cu Delta Tulcea și au pierdut un meci, 0-4 cu Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, iar, în semifinale, focșănenii au pierdut, 0-2 în fața Luceafărului Brăila.
   Cupa Hagi Danone s-a aflat la prima ediție în 2010. Fundația „Gheorghe Hagi” împreună cu Danone România organizează Cupa „Hagi Danone”, ediția a treia, aceasta fiind deja cea mai importantă competiție fotbalistică din România pentru copiii cu vârste cuprinse între 10 si 12 ani. Ca și la precedentele ediții, evenimentul cuprinde două turnee paralele: unul adresat copiilor legitimați la cluburile de fotbal, prezent în calendarul FRF (Cupa „Hagi”), și unul rezervat echipelor din școlile gimnaziale (Cupa Danone). Conform regulamentului, câștigătoarele celor două competiții își vor disputa, într-un meci final, trofeul Cupei „Hagi Danone” și, totodată, marele premiu: reprezentarea României la turneul internațional al Danone Nations Cup 2012, care va avea loc în Polonia.
Turneul final se va desfășura în perioada 29 mai – 1 iunie, la Cluj-Napoca. La acesta vor lua parte 8 echipe de club (câștigatoarele celor 7 turnee zonale și Universitatea Cluj, campioana en-titre) și 6 formații școlare (câștigătoarele celor 4 turnee zonale, Liceul „Mircea Eliade” București, campioana en-titre, și echipa care va câștiga turneul local al școlilor din județul Cluj). Cele 14 echipe vor evolua separat, în două întreceri paralele. Pe 1 iunie, de Ziua Copilului, campioana cluburilor va juca împotriva campioanei școlilor, într-o finală care va decide reprezentanta României la turneul final Danone Nations Cup 2012.
   Câștigatoarea Cupei „Hagi Danone” va reprezenta România la Finala Internaționala Danone, la care vor participa 40 de țări. Cupa Hagi Danone 2010 a cuprins 19 zile de competiție în șapte orașe din România: Galați, Râmnicu-Vâlcea, Suceava, Timișoara, Brașov, Cluj-Napoca și București. Marea câștigatoare a fost echipa LPS Aripi Pitești. Micii fotbaliști piteșteni au reprezentat România la Finala Internațională Danone din Africa de Sud (30 septembrie – 3 octombrie 2010), alături de alți 1120 de fotbaliști din 40 de țări de pe tot globul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?