Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Consiliul Judeţean va participa ca partener la 2 GAL-uri


   Consiliul Județean Vrancea va participa ca partener în „Grupul  de Acțiune   Locală (GAL) Valea Rîmnicului” și „Grupul de Acțiune Locală (GAL) Pădurile Dacice”, ambele inițiate  de Camera Agricolă Vrancea.
   Plenul Consiliului Județean Vrancea a aprobat, ieri, proiectele de hotărâre prin care administrația județeană devine partener la cele două GAL-uri.
   Din „Grupul Local de Acțiune Valea Rîmnicului” vor face parte  parteneri pu-blici și privați din localitățile Dumitrești, Chiojdeni, Jitia, Vintileasca, Poiana Cristei, Gura Caliței, Mera, Reghiu, Andreiașu de Jos, Broșteni din județul Vrancea și Buda, Valea Sălciei și Bisoca din județul Buzău. GAL Valea Rîmnicului va avea ca scop atragerea de fonduri nerambursabile, în valoare maximă de 2.850.000 euro, prin accesarea măsurii 4.3.1.2. „Funcționarea Grupului de Acțiune Locală, dobândirea de competențe și animarea teritoriului”  din  cadrul Axei 4: Leader –  FEADR „.
   Din „Grupul de Acțiune Locală Pădurile Dacice” vor face parte parteneri pu-blici și privați din localitățile Corbița, Boghești, Homocea, Ploscuțeni, Tănăsoaia din județul Vrancea și Buciumeni din județul Galați. Acest GAL va avea ca scop atragerea de fonduri nerambursabile, în valoare maximă de 2.850.000 euro, prin accesarea  măsurii mai sus amintite.
   Grupurile de Acțiune Locală sunt entități constituite din reprezentanți ai sectorului public și privat, desemnați dintr-un teritoriu rural omogen, care vor trebui să îndeplinească o serie de ce-rințe privind componența, te-ritoriul acoperit și care vor putea implementa o strategie integrată pentru dezvoltarea teritoriului.
   Efectele pe termen mediu și lung ale proiectelor pot fi remarcabile și totodată pot degreva autoritățile locale și județene de dislocarea anumitor fonduri pentru aceste teritorii. „Suntem încrezători că proiectele pe care le vom depune în sesiunea de la 1 martie vor fi declarate eligibile. La fel ca și în cazul Grupului de Acțiune Locală Vrancea de Sud Est, ne vom implica în realizarea unor proiecte importante pentru dezvoltarea mediului agricol deoarece banii acordați prin Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurală se termină și vor rămâne disponibili numai bani prin Grupurile de Acțiune Locală”, a explicat directorul Camerei Agricole Vrancea, Gabriel Necula.
   Grupul de Acțiune Locală Vrancea Sud-Est, proiect intrat în activitate efectivă și la care Consiliul Județean este deja partener, susține în prezent administrațiile locale în vederea accesării măsurii 322 pentru ca acestea să achiziționeze 5 buldo-excavatoare care vor deservi aceste localități.   
   Utilajele  vor fi de folos atât vara (îndiguiri, terasamente și lucrări de întreținere a drumurilor etc) cât și iarna (deszăpezire). Cele două GAL-uri vor trebui  să  stabilească parteneriate cu Grupuri de Acțiune similare din afara teritoriului țării ceea ce va permite promovarea județului Vrancea peste hotare și posibilitatea atragerii de noi investiții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?