Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Cadre medicale înţepate cu ace de seringă


   Mai multe cadre medicale din spitalele vrâncene s-au înțepat din greșeală, anul trecut, cu ace de seringi folosite, acestea fiind catalogate ca accidente cu expunere. Potrivit unei statistici a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, la Spitalul Județean de Urgență din Focșani s-au înregistrat 11 astfel de accidente. Accidentele cu expunere s-au produs la Unitatea de Pri-miri Urgențe (doi asistenți medicali), Secția de Interne (un asistent medical și doi elevi practicanți), Ambulatoriul de Specialitate (un îngrijitor de curățenie), în Secțiile de Cardiologie, Neurologie, Nefrologie și ATI (câte un asistent me-dical), dar și în cadrul serviciului administrativ (o persoană). Reprezentanții DSP ne-au transmis că „nicio persoană nu a contractat  vreo boală în urma acestor accidente, care au fost înțepături”.
Åži la alte unități medicale din județ, personalul medical a suferit astfel de accidente, mai exact la Serviciul de Ambulanță Județean, Spitalul Municipal din Adjud și cel din Vidra, unde câte un asistent medical a avut de suferit.
   Managerul Spitalului din Adjud, medicul Gheorghe Bercea, ne-a spus că „o asistentă me-dicală s-a înțepat din greșeală în timp ce vroia să facă o injecție unui pacient. Ea a fost trimisă la Boli Infecțioase, i s-a făcut tratamentul adecvat, dar nu a contractat nicio boală”. La Spitalul din Vidra, managerul unității, medicul Ion Doldor, ne-a explicat că accidentul a constat „într-un contact cu sânge scurs pe tegument de pe un ac de perfuzie”.
   Reprezentanții DSP au precizat că în astfel de cazuri, bolile care pot fi contractate sunt hepatita B și C. „Bolile cu risc de a fi contractate de personalul accidentat sunt hepatita B și C. Spitalele au luat măsuri de reinstruire a personalului pentru prevenirea acestor accidente. Persoanele respective au fost testate în mod repetat pentru a surprinde o eventuală infecție. Majoritatea, în funcție și de acceptul personal, au fost revaccinate pentru hepatita B”, au precizat reprezentanții DSP.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?