Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Elevii, mutaţi din clasele afectate de zăpadă


   Elevii claselor primare și gimnaziale, din cadrul Liceului Teoretic „Duiliu Zamfirescu” din Odobești, care învățau în corpul C al unității de învățământ, vor fi mutați. Ei vor învăța în alte clase până când structura de rezistență a clădirii unde au învățat până acum va fi consolidată.
   Decizia de mutare a fost luată pentru a nu pune în pericol viața elevilor și a cadrelor didactice. Corpul C al clădirii a fost afectat de căderile abundente de zăpadă, de luna trecută.
Clădirea este cunoscută sub denumirea de „Åžcoala veche”, fiind unul dintre cele mai importante monumente istorice din Odobești. Structura clădirii va fi consolidată, aceasta fiind o datorie de onoare față de cei care acum mai bine de un secol, au construit unitatea de învățământ. „Ne cerem scuze părinților pentru inconvenientul cauzat de această decizie și de schimbarea orarului elevilor și-i asigurăm că reorganizarea temporară a programului școlar nu afectează procesul de învățământ”, a precizat Daniel Nicolaș, primarul orașului Odobești.
   „Avem cinci localuri. Astfel, în localul B, dacă până acum se învăța într-un schimb, de acum se va învăța în două schimburi. Cele 12 clase primare și gimnaziale care învățau acolo, vor fi mutate. Plus că se va învăța și în unele laboratoare, dar se vor da în folosință și alte clase, unde se pune parchetul în aceste zile”, a declarat directorul unității de învățământ, Neculai Florea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?