Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Camere video, fixate pe echipamentele paramedicilor


   Pe echipamentele paramedicilor vrânceni vor fi fixate camere video, prin care medicii din spitale vor vedea în timp real starea unui pacient, pentru a putea pune un diagnostic rapid și a-i salva astfel viața. Cel puțin asta susține subsecretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat. Echipamentele video vor fi montate pe autospecialele SMURD de tip B2, cu echipaj format doar din paramedici. Printre județele care vor avea ambulanțe SMURD cu astfel de sisteme, se numără și Vrancea. 
   Purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, locotenent Cristina Duță, a precizat că, deocamdată, nu s-a primit o informare în acest sens. În opinia sa, inițiativa este de bun augur. „Deocamdată nu am primit nicio informare în acest sens. Noi avem două ambulanțe SMURD dotate cu camere de supraveghere. Acestea urmează să ajungă la Panciu și Vidra. Nu am fost informați despre camera fixată pe echipament, dar este o inițiativă bună”, a spus locotenent Duță.
   Raed Arafat a spus că o sută de ambulanțe SMURD din București și 26 de județe sunt echipate cu camere video și modemuri conectate la rețeaua Vodafone. „Transmisia se va face în sistemul 3G. A avea medici pe toate echipajele care intervin este un deziderat. Din păcate, în România, în acest moment, acesta este un lucru greu de realizat. Noi abordăm toate tipurile de urgențe me-dicale și dacă este nevoie, solicităm intervenția medicilor specialiști din spitale”, a declarat doctorul Arafat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?