Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Ministerul Educaţiei ameninţă cu Protecţia Copilului!


   Peste 170.000 de copii au fost înscriși până marți în clasa pregătitoare și în clasa I, ponderea cea mai mare fiind în Capitală, iar în multe județe sunt înscriși peste 60 la sută, a anunțat secretarul de stat Oana Badea. „Ministerul Educației va avea de făcut realmente un efort pentru cuprinderea copiilor în clasa pregătitoare și clasa I, mai ales că există o zonă de peste 20 la sută dintre micuți care nu sunt cuprinși în nicio formă de pregătire”, a mai spus Oana Badea. Pentru această zone, dacă vor fi probleme, Ministerul Educației va apela la Direcția de Protecție a Copilului pentru cuprinderea lor în clasa pregătitoare și clasa I, a mai spus secretarul de stat.
   Oana Badea a precizat că elevii din clasa pregătitoare nu vor avea nevoie de ghiozdan, pentru că nu vor avea manuale. În clasa pregătitoare vor fi fișe care rămân la școală, așa cum se întâmplă în grădiniță. De asemenea, în curând vor fi demarate licitații pentru achiziția mobilierului, a mai spus Oana Badea.
Clasa pregătitoare se aplică din anul școlar 2012-2013, așa cum este prevăzut în Legea educației, a precizat secretarul de stat.
   Oana Badea a precizat că înscrierea în școlile cu altă limbă de predare decât româna este deschisă oricărui părinte. „Părinții își pot înscrie copilul în clasa pregătitoare în orice școală doresc, indiferent dacă predarea se face în germană, engleză sau în altă limbă. Mai mult, faptul că micuțul vine dintre grădiniță particulară cu predare în limba germană nu este un criteriu obligatoriu de înscriere în școala germană. În schimb, dacă copilul provine dintr-o grădiniță de stat cu predare în germană, atunci școala care are predare în această limbă poate pune criteriu de admitere acest lucru. De ce să discriminăm copiii. Numai pentru că părinții unora au avut bani să plătească o grădiniță în limba germană. În clasa pregătitoare, toți copiii sunt egali, dovadă și numărul mare de înscriși în școlile de circumscripție”, a conchis Badea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?