Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

GALERIE FOTO: Licean păncean, laureat al Festivalului Internaţional de Muzică Francofonă


   Valentin Liviu Dabija, elev în clasa a XII-a, la Liceul Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu, a obținut marele trofeu al Festivalului Internațional de Mu-zică Francofonă „Francochanson”, desfășurat în zilele de 10 și 11 martie, la Buzău. Aflat la cea de-a III-a ediție, concursul a fost organizat de Inspectoratul Județean Buzău, Centrul Cultural Francofon și Galeria Mall Buzău și a avut ca scop valorificarea potențialului intelectual al elevilor, cu privire la capacitatea acestora de a învăța o limbă străină și de a o folosi în diverse contexte, scrise și orale.
   Concursul s-a desfășurat pe două secțiuni de vârstă, respectiv gimna-ziu, 10-14 ani, și liceu, 15-19 ani, ambele rezervate atât soliștilor, cât și grupurilor vocale.
Concurenții, admiși anterior, în urma unei preselecții care a avut loc în luna februa-rie, au avut de interpretat câte două cântece, unul în limba franceză și altul în limba română. Valentin Dabija, pregătit de profesorii Elena și Andrei Manovici, a prezentat piesele „Champs Elysée”, și „Ä‚sta-s eu”, din repertoriile lui Joe Dassin, respectiv Åžtefan Bănică Jr. 
   La același concurs a participat și Geanina Daniela Enache, din clasa a XI-a. Ea a interpretat cântecele „J’ai pas vingt ans” și „De-ar fi să vii”.  Important de menționat este și faptul că evoluția celor doi reprezentanți ai Liceului „Ioan Slavici” a fost susținută, în concurs, de momentele coregrafice realizate de trupa de majorete „JOLLIS”. Nu în ultimul rând, rezultatul obținut la Buzău, de Valentin Dabija, îi asigură acestuia participarea la concursul „Chants sous sur le scene”, care va avea loc în perioada 12-13 mai 2012, la Baia Mare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?